pH-Balance Test

pH-Balance Test

0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

De pH-Balance Test meet de zuurgraad (pH-waarde) in de vagina. Een te hoge pH-waarde verstoort het bacteriële evenwicht. Hierdoor kunnen vaginale klachten ontstaan. De pH-Balance test is snel, pijnloos en gemakkelijk uit te voeren. Meer info

Laagste prijs
€ 10,50
Beschikbaarheid
In voorraad
Recept vereist
Nee

* Prijs is inclusief BTW.

 • iDeal
 • MisterCash
 • Klarna
 • Sofort
 • Zelf overboeken
Product
Prijs *
Product – Prijs *

Wat is een pH-Balance Test?


De pH-Balance Test meet de zuurgraad (pH-waarde) in de vagina. Een te hoge pH-waarde verstoort het bacteriële evenwicht. Hierdoor kunnen vaginale klachten ontstaan. De pH-Balance test is snel, pijnloos en gemakkelijk uit te voeren. U kunt de uitslag direct na het uitvoeren van de test aflezen. De pH-Balance Test is receptvrij verkrijgbaar.

Waar wordt de test voor gebruikt?


De zuurgraad van de vagina beschermt het lichaam tegen indringers. Diverse factoren, zoals te vaak wassen met zeep, geslachtsgemeenschap, hormonale schommelingen of het gebruik van medicijnen, kunnen deze zuurgraad aantasten. Als de pH-waarde te hoog is (boven de 4,5), kunnen bepaalde bacteriën en schimmels de overhand krijgen. Er kunnen dan gemakkelijk infecties optreden, zoals bacteriële vaginose of candida. Deze aandoeningen geven vervelende vaginale klachten, waaronder:


 • Jeuk, irritatie of een branderig gevoel;
 • Toegenomen, soms stinkende afscheiding;
 • Vaginale droogheid.Bacteriële vaginose kan gevaarlijk zijn voor zwangere vrouwen: deze infectie kan een vroeggeboorte opwekken. Met de pH-Balance test kunt u nagaan of de zuurgraad van uw vagina optimaal is. Deze test wordt bijvoorbeeld aanbevolen bij een zwangerschap, klachten in de intieme zone en na een antibioticakuur.

Hoe gebruikt u de pH-Balance Test?


De pH-Balance Test is heel eenvoudig in gebruik. Lees voordat u de test uitvoert altijd goed de bijsluiter. Voer de test als volgt uit:


 • Was en droog uw handen;
 • Haal een testapplicator uit de verpakking. Let erop dat u de applicator bij de greepzone met duim en wijsvinger vastpakt;
 • Breng de applicator in de schede tot vlak voor de greepzone, zoals beschreven in de gebruiksaanwijzing;
 • Duw de applicator gedurende 10 seconden tegen de achterwand van de schede, zodat de applicator genoeg vaginaal vocht kan opnemen;
 • Trek de applicator uit de schede;
 • Lees nu direct het resultaat af door de kleur van de applicator te vergelijken met de kleurentabel op de verpakking. Verschijnt er geen eenduidige kleur, dan heeft de applicator niet genoeg vaginaal vocht opgenomen. Herhaal in dat geval de test met dezelfde of een nieuwe applicator.Het pH-Balance testpakket bevat materiaal voor meerdere testen.

Uitslag van de pH-Balance Test


Is de pH-waarde van uw vagina afwijkend, herhaal de test dan na enkele uren of de volgende dag. Is de uitslag weer positief, neem dan contact op met de arts. Deze kan u verder onderzoeken en zo nodig medicatie voorschrijven. Is de pH-waarde niet afwijkend, maar blijft u last houden van vaginale klachten, overleg dan met de arts.

Bijwerkingen


De pH-Balance Test geeft geen bijwerkingen.

Wanneer mag u deze test niet gebruiken?


De pH-Balance Test is niet geschikt voor jonge meisjes. Voer de test niet uit tijdens een menstruatie of vlak na het urineren of douchen. Heeft u vaginale medicatie aangebracht of heeft u geslachtsgemeenschap gehad, wacht dan minimaal 12 uur voordat u de test uitvoert. In de bijsluiter leest u meer over deze beperkingen. Gebruik de test niet als de uiterste houdbaarheidsdatum op de verpakking verstreken is.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - pH-Balance Test

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven