Ponstan

Ponstan

Ponstan is een krachtige pijnbestrijder die behoort tot de zogenaamde NSAID’s: ontstekingsremmende pijnstillers. De werkzame stof mefenaminezuur remt de aanmaak van prostaglandines, een hormoonachtige stof in het lichaam die zorgt voor pijnklachten, koorts en ontstekingsreacties (roodheid van de huid, zwelling). Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Ponstan?


Ponstan is een krachtige pijnbestrijder die behoort tot de zogenaamde NSAID’s: ontstekingsremmende pijnstillers. De werkzame stof mefenaminezuur remt de aanmaak van prostaglandines, een hormoonachtige stof in het lichaam die zorgt voor pijnklachten, koorts en ontstekingsreacties (roodheid van de huid, zwelling). Ponstan wordt daarom vaak ingezet bij aandoeningen waarbij sprake is van pijn in combinatie met ontstekingen.

Waar wordt het voor gebruikt?


Ponstan wordt voorgeschreven bij pijn die gepaard gaat met ontstekingsreacties als gevolg van reumatische aandoeningen of gewrichtsblessures ( reumatoïde artritis, artrose, ziekte van Bechterew, slijmbeursontsteking, carpaal tunnelsyndroom, tenniselleboog, etc.). Daarnaast wordt dit middel gebruikt bij diverse pijnklachten, zoals menstruatiepijn, spit, hoofdpijn, pijn na een operatie of verwonding of pijnklachten met een andere oorzaak.

Hoe gebruikt u Ponstan?


Slik de capsule of tablet Ponstan in zijn geheel door met wat vloeistof, bij voorkeur tijdens of vlak na de maaltijd om maagdarmklachten te voorkomen. Als u vergeten bent om Ponstan in te nemen, dan kunt u dat alsnog doen, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Neem nooit een dubbele hoeveelheid Ponstan in om de vergeten dosis te compenseren.
Ponstan kan maagklachten veroorzaken. Als u snel last heeft van uw maag en u moet dit geneesmiddel langere tijd gebruiken, kan een arts een maagbeschermer voorschrijven.

Dosering


Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering als volgt:


  • Volwassenen: driemaal daags 250 tot 500 mgEen arts bepaalt hoe lang u dit middel moet blijven gebruiken. Dit geneesmiddel is niet geschikt voor kinderen jonger dan 14 jaar. Voor jongvolwassenen zal een arts mogelijk een andere dosering aanbevelen. Houdt u zich altijd aan de voorgeschreven dosering.

Bijwerkingen


Het gebruik van Ponstan kan bijwerkingen veroorzaken, alhoewel niet iedereen hier last van krijgt. De bijwerkingen die over dit geneesmiddel zijn gemeld, zijn onder andere:


  • Maagdarmklachten (misselijkheid, buikpijn, diarree of verstopping)
  • Duizeligheid, slaperigheid of sufheid, vooral tijdens de eerste dagen van gebruik
  • HoofdpijnRaadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol


Gebruik Ponstan uitsluitend in overleg met een arts als u zwanger bent of wilt worden, of als u borstvoeding geeft.

Ponstan kan duizeligheid of sufheid veroorzaken. Houd hier rekening mee en bestuur geen voertuigen of machines als u last heeft van deze bijwerkingen.

Alcohol kan bijwerkingen als duizeligheid versterken. Houd hier rekening mee en staak of matig uw gebruik van alcoholische dranken.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Ponstan

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven