Prempak-C

Prempak-C

Prempak-C is een medicijn dat wordt voorgeschreven als hormoonsuppletietherapie (HST) bij vrouwen in de overgang. De tabletten bevatten geconjugeerde oestrogenen en norgestrel, twee hormoonsoorten die een grote rol spelen bij de maandelijkse cyclus. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Prempak-C?


Prempak-C is een medicijn dat wordt voorgeschreven als hormoonsuppletietherapie (HST) bij vrouwen in de overgang. De tabletten bevatten geconjugeerde oestrogenen en norgestrel, twee hormoonsoorten die een grote rol spelen bij de maandelijkse cyclus. In aanloop naar de menopauze (overgang) produceert het lichaam steeds minder van deze vrouwelijke geslachtshormonen. Hierdoor kunnen er vervelende klachten ontstaan. Prempak-C vult het tekort aan hormonen weer aan, waardoor overgangsklachten afnemen.

Waar wordt het voor gebruikt?


Prempak-C verlicht klachten die horen bij het dalende hormoonpeil als gevolg van de overgang, waaronder:


 • Opvliegers
 • Nachtelijke zweetaanvallen
 • Onregelmatige en/of hevige menstruaties
 • Slaapstoornissen
 • Droge slijmvliezen (ogen, vagina)
 • Stemmingswisselingen, nervositeit, depressie, prikkelbaarheid.Prempak-C wordt soms ook voorgeschreven om botontkalking (osteoporose) na de overgang te voorkomen.

Bij het gebruik van dit medicijn komt er een onttrekkingsbloeding op gang. Prempak-C is daarom met name geschikt voor vrouwen in de overgang die nog menstrueren. Voor vrouwen die niet meer menstrueren, of bij wie de baarmoeder is verwijderd, kan een arts een ander hormoonvervangend medicijn voorschrijven.

Hoe gebruikt u Prempak-C?


Prempak-C bevat twee soorten tabletten. De tablet die oestrogenen bevatten slikt u iedere dag. Op dag 17 tot en met 28 van uw cyclus neemt u daarnaast ook een tablet die norgestrel bevat. Prempak-C wordt geleverd door een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in praktische doordrukstrips met kalenderaanduiding.

Slik de tablet in zijn geheel door met wat vloeistof, bij voorkeur op een vast tijdstip. Als u Prempak-C vergeten bent in te nemen, kunt u dat alsnog doen tenzij het tijd is voor de volgende dosis.

Dosering


Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering als volgt:


 • Dag 1 tot en met 16: Eenmaal daags 1 tablet oestrogenen
 • Dag 17 tot en met 28: Eenmaal daags 1 tablet oestrogenen en 1 tablet norgestrel.Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter.

Bijwerkingen


Het gebruik van Prempak-C kan leiden tot bijwerkingen. Bijwerkingen die over dit geneesmiddel zijn gemeld, zijn onder andere:


 • Maagdarmklachten
 • Pijnlijke of gespannen borsten
 • HoofdpijnRaadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol


Prempak-C wordt over het algemeen niet voorgeschreven aan vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Voor uitzonderingen geldt dat dit geneesmiddel niet gebruikt mag worden tijdens een zwangerschap of het geven van borstvoeding.

Prempak-C beïnvloedt uw reactievermogen niet. U kunt bij gebruik van dit geneesmiddel gewoon deelnemen aan het verkeer.

Er zijn geen beperkingen wat betreft de inname van alcohol of voeding.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Prempak-C

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven