Primatour

Primatour

0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Primatour is een middel tegen reisziekte. De tabletten bevatten twee werkzame stoffen: chloorcyclizine en cinnarizine, geneesmiddelen uit de groep antihistamine. Primatour voorkomt klachten als duizeligheid, misselijkheid en overgeven en is geschikt voor zowel korte als lange reizen. Meer info

Laagste prijs
€ 3,90
Beschikbaarheid
In voorraad
Recept vereist
Nee

* Prijs is inclusief BTW.

 • iDeal
 • MisterCash
 • Klarna
 • Sofort
 • Zelf overboeken
Product
Prijs *
Product – Prijs *
Bijsluiter(s)

Wat is Primatour?


Primatour is een middel tegen reisziekte. De tabletten bevatten twee werkzame stoffen: chloorcyclizine en cinnarizine, geneesmiddelen uit de groep antihistamine. Primatour voorkomt klachten als duizeligheid, misselijkheid en overgeven en is geschikt voor zowel korte als lange reizen. Dit medicijn mag ook gebruikt worden door kinderen vanaf 2 jaar.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Dit geneesmiddel helpt bij alle soorten reisziekte, zoals wagenziekte, luchtziekte en zeeziekte. Reisziekte treedt bij sommige mensen op als het evenwichtsorgaan in de war wordt gebracht. Dit gebeurt als het evenwichtsorgaan bewegingen registreert die het oog niet waarneemt, bijvoorbeeld op een boot of in de auto. Als reactie op deze verwarring wordt het braakcentrum in de hersenen geprikkeld. Hierdoor treden er lichamelijke klachten op als duizeligheid, misselijkheid en braken. Primatour voorkomt dat het braakcentrum geprikkeld wordt, waardoor de klachten afnemen of voorkomen worden.

Hoe gebruikt u Primatour?


Primatour kan preventief, dus voor de reis, worden ingenomen. Neem de tablet ongeveer een half uur voor vertrek in. Het middel werkt echter ook als de klachten tijdens de reis begonnen zijn. Slik de tablet Primatour in zijn geheel door zonder te kauwen. U kunt dit geneesmiddel met of zonder voedsel innemen. Bij lange reizen mag u om de acht uur een tablet innemen. Gebruik Primatour niet langer dan 14 dagen achtereen zonder advies van een arts.

Dosering


De aanbevolen dosering van Primatour is als volgt:


 • Volwassenen: 1 tablet per keer;
 • Kinderen vanaf 6 jaar: een halve tablet per keer;
 • Kinderen tussen 2 en 6 jaar: een kwart tablet per keer.Neem Primatour niet vaker in dan driemaal per dag. Kinderen tussen 2 en 6 jaar mogen dit geneesmiddel maar een keer per dag innemen. Primatour is niet geschikt voor kinderen jonger dan 2 jaar. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Primatour kan, net als andere geneesmiddelen, bijwerkingen veroorzaken. U kunt bijvoorbeeld last krijgen van:


 • Slaperigheid en sufheid;
 • Droge mond, neus en keel;
 • Oogklachten als gevolg van droge ogen (wazig zicht, branderige ogen, dubbel zien).Heeft u veel last van bijwerkingen, raadpleeg dan de arts. In de bijsluiter leest u meer over de mogelijke bijwerkingen van Primatour.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Primatour is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:


 • Overgevoelig bent voor chloorcyclizine, cinnarizine of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Lijdt aan de ziekte van Parkinson of een aanverwante aandoening waardoor u spierspanningsproblemen heeft;
 • Lijdt aan de oogziekte glaucoom.Primatour heeft een wisselwerking met sommige medicijnen, waaronder bepaalde antihistaminica en slaapmiddelen. In de bijsluiter kunt u lezen om welke medicijnen het gaat.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Primatour niet of uitsluitend op advies van de arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Dit geneesmiddel kan uw reactievermogen verminderen. Bestuur geen voertuig of zware machine als u Primatour heeft ingenomen.

Sterke drank kan de bijwerkingen van Primatour versterken. Drink geen alcohol als u dit geneesmiddel heeft ingenomen.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Primatour

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven