Prochlorperazine

Prochlorperazine

Prochlorperazine helpt tegen misselijkheid en overgeven, bijvoorbeeld als gevolg van migraine of reisziekte. De gelijknamige werkzame stof prochlorperazine heeft invloed op het braakcentrum van de hersenen, waardoor de braakreflex geremd wordt en het misselijke gevoel afneemt. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Wat is Prochlorperazine?


Prochlorperazine helpt tegen misselijkheid en overgeven, bijvoorbeeld als gevolg van migraine of reisziekte. De gelijknamige werkzame stof prochlorperazine heeft invloed op het braakcentrum van de hersenen, waardoor de braakreflex geremd wordt en het misselijke gevoel afneemt. U kunt Prochlorperazine online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. U heeft hiervoor een recept nodig dat verstrekt wordt via het online consult.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Een van de vervelendste, en helaas ook meest voorkomende klachten bij migraine en reisziekte is misselijkheid. Prochlorperazine kan misselijkheid voorkomen door het braakcentrum in de hersenen te beschermen tegen prikkels. U neemt de tabletten dan in voordat u de klachten verwacht, bijvoorbeeld als u op reis gaat of zodra u een migraineaanval voelt opkomen. Dit geneesmiddel helpt echter ook als de klachten al begonnen zijn.

Hoe gebruikt u Prochlorperazine?


Slik de tablet zonder te kauwen door met voldoende vloeistof. U kunt dit medicijn met of zonder voedsel innemen. Bent u vergeten om Prochlorperazine in te nemen, slik de tablet(ten) dan alsnog, tenzij het al bijna tijd is voor de volgende dosis. Neem nooit een dubbele dosis om de vergeten tablet te compenseren.

Dosering


De samenwerkende apotheken hebben Prochlorperazine online beschikbaar. Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar als volgt:


 • Om misselijkheid te voorkomen: twee- tot driemaal daags 5 - 10 mg.
 • Bij acute misselijkheid: eenmaal 20 mg, zo nodig twee uur later gevolgd door 10 mg.Dit geneesmiddel is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar, tenzij een arts anders bepaalt. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Als u Prochlorperazine gebruikt, kunt u last krijgen van bijwerkingen, waaronder:


 • Verstopte neus;
 • Duizeligheid;
 • Slaperigheid;
 • Huiduitslag of overgevoeligheid van de huid voor zonlicht;
 • Erectieproblemen;
 • Slapeloosheid;
 • Droge mond;
 • Nervositeit;
 • Productie van melk in de borsten (zowel bij vrouwen als bij mannen).Heeft u veel of langdurig last van deze of andere klachten, raadpleeg dan een arts. In de bijsluiter staat een compleet overzicht van de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Prochlorperazine is niet voor iedereen een geschikt medicijn. Gebruik dit geneesmiddel bijvoorbeeld niet als u overgevoelig bent voor Prochlorperazine of een van de gebruikte hulpstoffen.
Overleg met een arts voordat u Prochlorperazine gaat gebruiken als u lijdt aan:


 • Een hart-, lever- of bloedziekte;
 • Glaucoom, epilepsie, dementie of de ziekte van Parkinson;
 • Een prostaat- of schildklieraandoening;
 • Andere gezondheidsproblemen.Gebruikt u verder nog medicijnen? Zorg dan dat een arts hiervan op de hoogte is. Prochlorperazine heeft een wisselwerking met diverse andere geneesmiddelen, waaronder bepaalde kalmerende middelen en antidepressiva. In de bijsluiter leest u meer over de contra-indicaties, wisselwerkingen en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Prochlorperazine niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Dit geneesmiddel kan klachten als slaperigheid en duizeligheid veroorzaken. Neem geen deel aan het verkeer als u hier last van heeft.

Drink geen alcohol zolang u Prochlorperazine gebruikt. Sterke drank kan in combinatie met dit medicijn (ernstige) bijwerkingen uitlokken.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Prochlorperazine

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven