Propecia

Propecia ervaringen


Met mannelijke kaalheid


Propecia gebruik ter behandeling van mannelijke kaalheid levert veel positieve resultaten op. Het is de eerste pil die haarverlies in een vroeg stadium effectief behandelt op:

  • De kruin;
  • Het voorste deel van de zone in het midden van het hoofd.


De actieve stof in Propecia is finasteride. Het is wetenschappelijk bewezen dat finasteride haarverlies kan stoppen en haargroei kan verbeteren bij jonge mannen die beginnen kaal te worden. Propecia ervaringen zijn vaak dan ook positief.

Mannelijke kaalheid


Alopecia androgenetica is een vorm van mannelijke kaalheid waar in Nederland ruim 40 % van de mannen boven de 30 mee kampt. Men gaat ervan uit dat het wordt veroorzaakt door de gevoeligheid van haarzakjes voor het mannelijk hormoon dihydroxy-testosteron (DHT). Onder invloed van dit hormoon wordt het haar dunner en de groeifase van het haar korter. Aanleg speelt hierin een grote rol. De haaruitval kan (vanaf de pubertijd) op elke leeftijd beginnen.

Alopecia androgenetica ziet er als volgt uit: meestal begint de haaruitval aan de voorkant en de zijkant van het hoofd. Daarna wordt het hoofd bovenop steeds kaler. Mettertijd breidt de kaalheid zich uit tot bijna al het haar bovenop het hoofd is verdwenen. Soms blijft er een krans van haar over. Andere mannen worden volledig kaal.

De werking van Propecia


De finasteride in Propecia remt het enzym dat testosteron omzet in DHT, waardoor de concentratie DHT in de hoofdhuid daalt. Veel mannen hebben positieve Propecia ervaringen: regelmatig leidt het gebruik van Propecia tot een vertraging van haaruitval. Bij minstens 50 % treedt er bovendien meer haargroei op. Het is niet bewezen dat Propecia werkt bij een terugtrekkende haargrens bij de slapen. Propecia werkt niet wanneer u al volledig kaal bent.

Hoe gebruikt u Propecia?


U dient Propecia dagelijks te gebruiken. Dit kan zowel met als zonder voedsel. Meer dan één tablet per dag gebruiken, leidt niet tot positievere ervaringen. De resultaten die u met Propecia behaalt, houden alleen stand zolang u de behandeling voortzet. Na het staken van de behandeling is het effect na 9-12 maanden verdwenen.

Na hoe lang gaat Propecia werken?


Propecia werkt bijna direct nadat u begonnen bent met de behandeling. Wel zal het enige tijd duren voordat u resultaat ziet. Dit omdat haar langzaam groeit. Uit onderzoek bleek dat de meeste mannen na 3 maanden minder haarverlies hadden. Bij 1/3 van de mannen neemt de beharing toe.

Bij 90 % van de mannen behandeld met Propecia, stabiliseert het haarverlies. Wanneer de behandeling met Propecia na een jaar nog geen effect heeft, heeft verder gebruik waarschijnlijk geen zin.

Wilt u Propecia bestellen?


Wilt u Propecia ervaringen delen met zoveel mannen die dit middel gebruiken? Dit kan via de productpagina..

Propecia bestellen kan bij apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. Wij brengen u online in contact met een samenwerkende arts. Deze doorloopt met u een online consult. Aan de hand hiervan kan hij beoordelen of Propecia gebruik verantwoord en zinvol voor u is. Dit is nodig omdat Propecia een receptplichtig medicijn is. Wanneer u goedkeuring krijgt, wordt de bestelling direct aan een samenwerkende apotheek doorgegeven en door hen wordt de Propecia vervolgens snel en discreet opgestuurd.

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.