Propecia

Veelgestelde vragen over Propecia


Wat is Propecia?


Propecia is een medicijn voor de behandeling van haaruitval (alopecia androgentica). Het is het enige, op recept, verkrijgbare middel voor de behandeling van mannelijke kaalheid.
Niet alleen is bewezen dat 1 tablet Propecia per dag haarverlies kan stoppen, bij 2 op de 3 mannen bevordert het ook nog eens de haargroei.

Hoe werkt het?


Propecia voorkomt het verschrompelen van de haarzakjes door de aanmaak van DHT (dihydrotestosteron) te verminderen. DHT zorgt ervoor dat de haarzakjes verschrompelen, waardoor het aantal haren zichtbaar vermindert. Onderzoek heeft aangetoond dat mannen met alopecia androgenetica hogere concentraties DHT hebben op de plekken waar ze het haar verliezen dan op de plekken waar nog wel haar groeit.

Kan Propecia ook door vrouwen gebruikt worden?


Propecia is alleen bedoeld voor gebruik door mannen. Onderzoek heeft aangetoond dat Propecia bij vrouwen met alopecia androgenetica geen werking heeft. Vrouwen die zwanger zijn of waarbij de mogelijkheid bestaat dat zij zwanger zijn, mogen Propecia niet gebruiken nog gebroken of fijngemaakte tabletten Propecia aanraken. Als de werkzame stof van Propecia na oraal gebruik of door de huid wordt geabsorbeerd door een zwangere vrouw, kan het zijn dat de mannelijke baby met afwijkingen aan de geslachtsorganen wordt geboren.

Werkt Propecia ook bij mannen die ouder dan 41 jaar zijn?


In een studie waaraan 424 mannen in de leeftijd van 41 tot 60 jaar met mannelijke kaalheid deelnamen is aangetoond dat na twee jaar behandeld te zijn geweest met Propecia, 39% van de mannen een verbeterde haargroei lieten zien. Door middel van foto`s is dit alles beoordeeld door dermatologen

Hoelang dient Propecia gebruikt te worden?


Zolang men het belangrijk vind het haar niet te verliezen. Als men stopt met de behandeling, zal de concentratie DHT geleidelijk aan weer toenemen waardoor de haarzakjes weer aangetast kunnen worden.

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.