Prostaatklachten

Prostaatklachten

Prostaatklachten kunnen ontstaan door drie aandoeningen: Prostaat vergroting, infectie of kanker. De prostaat is een klein orgaan dat alleen de man heeft. De functie van de prostaat is het maken van zaadvocht. Hiermee worden zaadcellen vervoerd wanneer de man klaarkomt. Prostaatklachten hebben vaak betrekking op plassen, omdat de prostaat om de plasbuis heen ligt.

De prostaat is bij de geboorte heel klein. Daarna groeit hij, onder invloed van testosteron, uit tot de volwassen grootte. Bij sommige mannen blijft de prostaat ook na de pubertijd groeien, dit wordt prostaatvergroting of BHP (benige prostaat hyperplasie) genoemd. Dit leidt niet bij iedere man tot klachten.

Wanneer er wel klachten zijn, kunnen onderstaande voorkomen:
-Mindere straalkracht bij het plassen
-Vaker plassen, ook in de nacht
-Een vol gevoel houden in de blaas
-Nadruppelen en kleine beetjes plassen
-Blaas- of prostaatontstekingen

Prostaatkanker is geen complicatie van BHP. Als u vermoedt dat u een vergrote prostaat heeft, is het belangrijk om actie te ondernemen. De kans op klachten en complicaties wordt namelijk steeds groter. Prostaatklachten bij BHP zijn te behandelen met de receptplichtige medicijnen Avodart, Finasteride en Proscar. U kunt deze behandelingen met een arts consult bij met Dokteronline.com samenwerkende apotheken bestellen.

Toon meer

Apotheekproduct(en) in deze categorie