Qlaira

Qlaira

Qlaira is een meerfasen-anticonceptiepil. Dat betekent dat de pillen in de verpakking een verschillende samenstelling hebben. De werkzame stoffen in Qlaira zijn estradiol en diënogest. Deze hormonen veranderen de structuur van het slijmvlies in de baarmoeder(mond) en remmen tevens de eisprong. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Qlaira?


Qlaira is een meerfasen-anticonceptiepil. Dat betekent dat de pillen in de verpakking een verschillende samenstelling hebben. De werkzame stoffen in Qlaira zijn estradiol en diënogest. Deze hormonen veranderen de structuur van het slijmvlies in de baarmoeder(mond) en remmen tevens de eisprong. Hierdoor kan er geen zwangerschap tot stand komen. U kunt Qlaira online bestellen bij een van de apotheken die zijn aangesloten bij Dokteronline.com. Het recept voor deze pil krijgt u via het online consult.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Qlaira is een veilig anticonceptiemiddel. Bij correct gebruik beschermt het bijna 100% tegen een zwangerschap. U kunt deze pil ook voorgeschreven krijgen als u last heeft van hevige buikkrampen of zware bloedingen tijdens uw menstruaties. De hormonen in deze pil zorgen ervoor dat u niet meer echt ongesteld wordt. Er komt wel een maandelijkse onttrekkingsbloeding op gang, maar deze is korter en minder hevig dan een echte menstruatie.

Hoe gebruikt u Qlaira?


Een doordrukstrip Qlaira bevat 28 pillen in verschillende kleuren. Begin elke cyclus met het innemen van de eerste pil. Slik vervolgens iedere dag een pil en volg daarbij de pijltjes en nummers op de verpakking. Als de strip bijna leeg is (bij de laatste vier tabletten), komt gewoonlijk de onttrekkingsbloeding op gang. Als de strip leeg is, gaat u onmiddellijk verder met de volgende verpakking. Er is qua inname van de pil dus geen stopweek.
De betrouwbaarheid van Qlaira kan afnemen als u een pil vergeet, als u de pil heeft uitgebraakt of als u waterige diarree heeft. Lees in dat geval de bijsluiter: hierin staat precies wat u moet doen.

Dosering


De samenwerkende apotheken hebben Qlaira online verkrijgbaar in verpakkingen van drie strips. De dosering van Qlaira is als volgt:


 • Dagelijks op een vast tijdstip 1 tablet innemen.Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Qlaira kan (vooral in het begin) bijwerkingen geven, waaronder:


 • Maagdarmklachten;
 • Pijnlijke of gespannen borsten;
 • Tussentijdse bloedingen;
 • Acne;
 • Hoofdpijn/migraine.Overleg met een arts als de bijwerkingen niet vanzelf verminderen of als u hevig last heeft van de klachten. Een volledig overzicht van alle mogelijke (soms ernstige) bijwerkingen vindt u in de bijsluiter.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Qlaira is niet voor iedere vrouw geschikt. Gebruik deze anticonceptiepil bijvoorbeeld niet als u:


 • Overgevoelig bent voor estradiol, diënogest of een van de hulpstoffen;
 • Lijdt aan, geleden heeft aan of extra risico loopt op trombose of een bloedstollingsstoornis;
 • Een herseninfarct of hartaanval heeft gehad (of voortekenen hiervan);
 • Lijdt of geleden heeft aan een leveraandoening, bepaalde vormen van migraine, of kanker die gevoelig reageert op hormonen.
 • Last heeft van vaginale bloedingen met onbekende oorzaak.Heeft u andere gezondheidsproblemen, is er sprake van risicofactoren (zie bijsluiter) of gebruikt u medicijnen, overleg dan met een arts of u Qlaira kunt gebruiken. In de bijsluiter leest u meer over de contra-indicaties, wisselwerkingen en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Qlaira niet als u zwanger bent. Deze pil wordt afgeraden aan vrouwen die borstvoeding geven.

Er gelden geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Qlaira

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven