QVAR

QVAR

QVAR is een inhalatiemedicijn dat corticosteroïden (bijnierschorshormonen) bevat. Het geneesmiddel werkt ontstekingsremmend en zorgt ervoor dat uw luchtwegen minder overgevoelig worden voor prikkels. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is QVAR?


QVAR is een inhalatiemedicijn dat corticosteroïden (bijnierschorshormonen) bevat. Het geneesmiddel werkt ontstekingsremmend en zorgt ervoor dat uw luchtwegen minder overgevoelig worden voor prikkels.

Waarvoor wordt QVAR gebruikt?


QVAR wordt voorgeschreven bij astma en COPD om aanvallen van benauwdheid te voorkomen.

Hoe gebruikt u QVAR?


De werkzame stof van QVAR komt in uw longen als u een pufje inademt. De pufjes QVAR moeten gelijkmatig over de dag verdeeld worden. Spoel na toediening van dit medicijn altijd goed uw mond.

QVAR is bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken verkrijgbaar in de volgende varianten:


  • QVAR Aerosol Inhaler (toedienen door op verstuiver te drukken tijdens inhalatie, eventueel te combineren met een voorzetkamer)
  • QVAR Autohaler (toedienen door krachtig in te ademen via mondstuk)
  • QVAR Easi-Breathe (toedienen door krachtig in te ademen via mondstuk)Let op: Het is belangrijk dat u QVAR elke dag gebruikt, ook als u geen klachten heeft. Meestal duurt het een aantal dagen voordat u merkt dat dit geneesmiddel effect heeft.

Dosering


Alle QVAR varianten zijn verkrijgbaar in doseringen van 50 en 100 microgram per inhalatie. Uw arts weet welke sterkte voor u geschikt is. De gebruikelijke aanvangsdosis voor volwassenen en kinderen vanaf 5 jaar is tweemaal daags 1 puf. Volg hierbij altijd het advies van een arts.

Een vergeten dosis kan worden ingehaald, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Zie bijsluiter voor de richtlijnen.

Bijwerkingen


Als u QVAR gebruikt, kunnen de volgende bijwerkingen optreden (zie bijsluiter voor de volledige lijst):


  • keelpijn, schimmelinfecties in mond- en/of keelholte. Dit voorkomt u door na gebruik goed de mond te spoelen, tanden te poetsen of iets te eten.
  • toename van benauwdheid na inhalatie (raadpleeg uw arts)Overleg met uw arts als u veel last heeft van bijwerkingen, of als u andere klachten krijgt.

Wanneer mag u QVAR niet gebruiken (contra-indicaties)


Gebruik QVAR niet als u overgevoelig bent voor de werkzame stof beclometason dipropionaat of een van de gebruikte hulpstoffen. Overleg met uw arts over het gebruik van QVAR als u lijdt aan een ernstige aandoening.

Wisselwerking met andere medicijnen


Er zijn geen wisselwerkingen bekend van QVAR met andere medicijnen. Breng uw arts of apotheker altijd wel op de hoogte van andere medicatie die u gebruikt.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


QVAR kan zonder problemen gebruikt worden tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding, tenzij uw arts anders adviseert.

QVAR heeft geen invloed op de rijvaardigheid of het werken met machines.

Er zijn geen beperkingen wat betreft het gebruik van alcohol in combinatie met QVAR.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - QVAR

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven