Ramipril

Ramipril

Ramipril is een medicijn dat behoort tot de groep van ACE-remmers (Angiotensine Converterend Enzym). Rampiril verwijdt de bloedvaten waardoor de bloeddruk lager wordt en de hartspier krachtiger zodat het hart in staat is het bloed beter rond te pompen. Ramipril wordt door een arts voorgeschreven bij hoge bloeddruk (hypertensie), hartfalen en nierziekten. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Ramipril en waarvoor wordt het gebruikt


Ramipril is een medicijn dat behoort tot de groep van ACE-remmers (Angiotensine Converterend Enzym). Rampiril verwijdt de bloedvaten waardoor de bloeddruk lager wordt en de hartspier krachtiger zodat het hart in staat is het bloed beter rond te pompen.

Ramipril wordt door een arts voorgeschreven bij hoge bloeddruk (hypertensie), hartfalen en nierziekten.

Hoe gebruikt u Ramipril en in welke dosering


Neem Ramipril in volgens het voorschrift van uw arts. Lees daarom altijd het etiket op de verpakking van het medicijn. Neem Ramipril in met een glas water. U mag de tablet niet kauwen, heel doorslikken. Het beste doet u dit op een vast tijdstip om het risico te verkleinen dat u een tablet vergeet in te nemen. Mocht dit toch een keer gebeuren. Geen probleem. Sla de vergeten dosis gewoon over en neem de volgende tablet op de voor u gebruikelijke tijd in.

U kunt alles eten en drinken, maar matig uw zoutgebruik en neem geen zoutvervangers of kaliumsupplementen. Let wel op met alcohol. Het kan zijn dat de werking van Ramipril hierdoor versterkt wordt. U kunt duizelig worden en zelfs flauwvallen.
Mocht u de eerste dagen last hebben van duizeligheid of vermoeidheid ga dan niet autorijden en bedien geen machines. Stop nooit zonder overleg met een arts met uw medicijnen. Uw klachten kunnen terugkeren.

Bijwerkingen Ramipril


U kunt bij het gebruik van ramipril last krijgen van een van de volgende bijwerkingen: duizeligheid, hoesten, hoofdpijn, nierfunctiestoornis, lage bloeddruk, maagdarm problemen. Of en in welke staat een bijwerking ontstaat is per persoon verschillend. Indien u erge last krijgt van de mogelijke bijwerkingen of u krijgt klachten die niet in de bijsluiter vermeld staan, neemt u dan contact met uw arts op.

Wanneer kunt u Ramipril beter niet gebruiken (contra-indicaties)  • bij overgevoeligheid voor ACE-remmers of voor één van de hulpstoffen
  • bij angio-oedeem
  • bij zwangerschap
  • bij borstvoeding
  • bij nierfunctiestoornissen door bloedvatvernauwingAanvullende informatie over Ramipril


Ramipril is bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken verkrijgbaar in capsules en tabletten in de varianten 1,25 mg, 2,5 mg, 5 mg en 10 mg. Alle tabletten kunt u breken behalve die van 1,25 mg.

Bewaar Ramipril onder de 25ºC in de originele verpakking en gebruik het medicijn niet meer na de expiratiedatum.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Ramipril

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven