Reminyl

Reminyl

Reminyl is anti-dementiemiddel. De werkzame stof galantamine behoort tot de cholinesteraseremmers: medicijnen die de hoeveelheid boodschapperstoffen in de hersenen doen toenemen, waardoor de communicatie in de hersenen beter verloopt. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Reminyl?


Reminyl is anti-dementiemiddel. De werkzame stof galantamine behoort tot de cholinesteraseremmers: medicijnen die de hoeveelheid boodschapperstoffen in de hersenen doen toenemen, waardoor de communicatie in de hersenen beter verloopt. Reminyl helpt op die manier om geheugenverlies - een van de belangrijkste symptomen van dementie- te verminderen. U kunt Reminyl online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Reminyl wordt gebruikt bij milde tot matige vormen van dementie, bijvoorbeeld als gevolg van de ziekte van Alzheimer. Bij dementie is er sprake van toenemende vergeetachtigheid. Patiënten verliezen op den duur ook het besef van tijd, kunnen zich steeds moeilijker oriënteren en hebben moeite met logisch nadenken. Reminyl kan, bij mensen die goed reageren op het middel, de symptomen van beginnende tot matig gevorderde dementie verminderen.

Hoe gebruikt u Reminyl?


Bij de samenwerkende apotheken is Reminyl online verkrijgbaar als capsules en als drank. Slik de capsules zonder te kauwen door met behulp van wat water. De drank moet worden opgelost in wat water. Roer de vloeistof om en drink het direct op. Neem de Reminyl capsule of drank bij voorkeur tijdens of vlak na de maaltijd in.

Om bijwerkingen zoveel mogelijk te voorkomen, wordt het gebruik van Reminyl langzaam opgebouwd. Een arts zal de voorgeschreven dosering daarom waarschijnlijk na enige tijd verhogen.

Dosering


Reminyl capsules zijn verkrijgbaar in diverse sterktes. Een arts bepaalt welke sterkte u moet gebruiken. Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering van Reminyl als volgt:


 • Reminyl capsules: eenmaal daags 1 capsule in de voorgeschreven sterkte innemen tijdens de maaltijd.
 • Reminyl drank: tweemaal daags de voorgeschreven hoeveelheid drank oplossen in wat water en opdrinken.Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Reminyl kan bijwerkingen geven, waaronder:


 • Misselijkheid en braken, vooral in het begin of na de verhoging van de dosering. Deze bijwerking verdwijnt meestal vanzelf.
 • Duizeligheid;
 • Gebrek aan eetlust;
 • Trage hartslag;
 • Beven;
 • Sufheid;
 • Angst;
 • Zweten;
 • Hoofdpijn.Heeft u veel last van bijwerkingen, overleg dan met een arts. In de bijsluiter leest u meer over dit onderwerp.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Reminyl is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn bijvoorbeeld niet als u:


 • Overgevoelig bent voor galantamine of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Lijdt aan ernstige nier- of leverproblemen;
 • Last heeft (gehad) van epilepsie, een hartaandoening, een maagzweer, astma of andere luchtwegaandoening, of als u problemen heeft met plassen.Overleg met een arts of u dit geneesmiddel kunt gebruiken als u andere gezondheidsklachten heeft of als u geopereerd moet worden. Reminyl heeft een wisselwerking met een aantal andere medicijnen. Breng een arts op de hoogte van uw medicijngebruik. In de bijsluiter vindt u meer informatie over de contra-indicaties, wisselwerkingen en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Reminyl uitsluitend op advies van een arts als u zwanger bent. U mag dit geneesmiddel niet gebruiken als u borstvoeding geeft.

Reminyl kan uw rijvaardigheid beïnvloeden. Neem geen deel aan het verkeer als u last heeft van duizeligheid of sufheid.

Alcohol heeft geen invloed op de werking van dit medicijn.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Reminyl

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven