Rhinocort

Rhinocort

Rhinocort Aqua neusspray bevat de werkzame stof budesonide, een geneesmiddel dat valt onder de groep glucocorticosteroïden. Dit medicijn werkt ontstekingsremmend en zorgt ervoor dat het neusslijmvlies minder overgevoelig reageert op prikkels. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Rhinocort?


Rhinocort Aqua neusspray bevat de werkzame stof budesonide, een geneesmiddel dat valt onder de groep glucocorticosteroïden. Dit medicijn werkt ontstekingsremmend en zorgt ervoor dat het neusslijmvlies minder overgevoelig reageert op prikkels.

Waarvoor wordt Rhinocort gebruikt?


Rhinocort wordt gebruikt bij neusklachten die het gevolg zijn van een allergie, langdurig ontstoken neusslijmvlies of hooikoorts. Deze aandoeningen worden gekenmerkt door klachten als een verstopte neus en/of loopneus, niesbuien en jeuk. Rhinocort wordt soms ook voorgeschreven bij neuspoliepen, waarbij de patiënt last heeft van een verstopte neus en/of loopneus, hoofdpijn en verminderde reuk. Rhinocort zorgt er onder andere voor dat de zwelling van het neusslijmvlies afneemt, waardoor neusklachten verminderen.

Hoe gebruikt u Rhinocort?


Rhinocort moet dagelijks worden toegediend. Kies hiervoor vaste tijdstippen. Als u Rhinocort gebruikt bij hooikoorts is het raadzaam om met de behandeling te beginnen voordat u in aanraking komt met pollen. Zo voorkomt u dat u klachten krijgt.

Schud de neusspray voor gebruik. Probeer de tuit van de verstuiver niet naar het neustussenschot te richten als u de spray toedient, maar naar de buitenste zijde van het neusgat. Kijk voor een uitgebreide instructie over het toedienen van Rhinocort Aqua neusspray in de bijsluiter.

Het kan een aantal dagen duren voordat u merkt dat Rhinocort werkt. Mochten de klachten na een week nog niet zijn verminderd, neem dan contact op met een arts.

Rhinocort Aqua is na opening nog drie maanden houdbaar.

Dosering


Rhinocort Aqua bevat 64 microgram budesonide per verstuiving. Een arts schrijft voor hoe vaak en hoe lang u Rhinocort moet gebruiken. Algemene richtlijnen voor dosering zijn als volgt:


  • Bij allergie, hooikoorts of langdurig ontstoken neusslijmvlies: Volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar: eenmaal daags (bij voorkeur ’s ochtends) 2 verstuivingen in elk neusgat.
  • Bij neuspoliepen: Volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar: elke ochtend en avond 1 verstuiving in elk neusgat.Een vergeten dosis kunt u inhalen, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis.

Bijwerkingen


U kunt bij het gebruik van dit medicijn last krijgen van bijwerkingen. Dit zijn de belangrijkste bijwerkingen die gemeld worden:


  • bloedneus
  • irritatie van de neusholte
  • droge neus.In de bijsluiter leest u alles over eventuele contra-indicaties, waarschuwingen en overige bijwerkingen.

Zwangerschap/borstvoeding


Rhinocort mag bij zwangerschap en borstvoeding alleen gebruikt worden in overleg met uw arts.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Rhinocort

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven