Rigevidon

Rigevidon

Rigevidon is een gecombineerde orale anticonceptiepil. Rigevidon tabletten bevatten twee werkzame bestanddelen, ethinylestradiol en levonorgestrel. Beide synthetische versies van de natuurlijke vrouwelijke geslachtshormonen oestrogeen en progesteron. Ethinylestradiol van oestrogeen en levonorgestrel van progestageen, wat ongeveer dezelfde werking heeft als progesteron. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Rigevidon?


Rigevidon is een gecombineerde orale anticonceptiepil.
Rigevidon tabletten bevatten twee werkzame bestanddelen, ethinylestradiol en levonorgestrel. Beide synthetische versies van de natuurlijke vrouwelijke geslachtshormonen oestrogeen en progesteron. Ethinylestradiol van oestrogeen en levonorgestrel van progestageen, wat ongeveer dezelfde werking heeft als progesteron.

Hoe werkt Rigevidon?


Beide hormonen spelen een belangrijke rol bij de vruchtbaarheidscyclus. De werkzame bestanddelen in Rigevidon zorgen op drie manieren voor het voorkomen van een zwangerschap en werken als nabootser van de normale vruchtbaarheidscyclus.


  • Rigevidon zorgt ervoor je lichaam te laten denken dat de eisprong al heeft plaatsgevonden, het voorkomt de ovulatie.
  • De hormonen beïnvloeden de aanmaak van natuurlijk baarmoederhalsslijmvlies. Het verhoogt de dikte van dit slijm. Sperma zal de baarmoeder minder goed kunnen bereiken.
  • De veranderde kwaliteit van de baarmoederslijmvlieslaag voorkomt innesteling van een bevruchte eicel.Waarvoor wordt Rigevidon gebruikt?


U gebruikt Rigevidon om een zwangerschap te voorkomen. Het gebruiken van Rigevidon kan resulteren in een lichtere, minder pijnlijke en meer regelmatige menstruatie. Vrouwen met ongewenste menstruatieklachten kunnen baat hebben bij het gebruik van Rigevidon.

Dosering


U dient dagelijks een tablet in te nemen gedurende 21 dagen, waarna een 7-daagse pauze volgt. U zult in die periode menstrueren. U begint dan de volgende strip, zelfs als u dan nog enigzins bloedt. De tabletten zijn gemarkeerd met dagen van de week. U begint met het innemen van de pil op de eerste dag van uw menstruatie. Slik elke pil in zijn geheel, indien nodig met water, zonder erop te kauwen.
Let op: Neem de pil iedere dag op hetzelfde tijdstip, inconsistent gebruik kan de anti-conceptieve werking negatief beïnvloeden.

Bijwerkingen


Gezonde vrouwen die niet roken lopen vrijwel geen risico op ernstige bijwerkingen. Soms zijn echter bijwerkingen te ervaren. Als deze langer dan drie maanden blijven bestaan, is het zinvol een arts te raadplegen. Na het gebruik van Rigevidon komt het soms voor dat u last krijgt van doorbraakbloedingen, de menstruatie kan mogelijk uitblijven en u kunt soms buikkrampen ervaren, misselijk worden en of gaan braken.

Aandachtspunten
Rigevidon zal u niet beschermen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen. Belangrijk is, ervoor te zorgen dat Rigevidon de juiste anticonceptie voor u is. Rigevidon is geschikt voor de meeste gezonde jonge vrouwen, maar dient niet ingenomen te worden wanneer u zwanger bent.

Raadpleeg voor gebruik altijd de bijsluiter.


Alternatieve medicatie


Deze pil is ook verkrijgbaar bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken onder de merknaam Microgynon30.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Rigevidon

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven