Roaccutane

Roaccutane

Roaccutane is een anti-acnemedicijn voor inwendig gebruik. De werkzame stof isotretinoïne stimuleert de groei van huidcellen, vermindert de talgproductie van de huid en werkt ontstekingsremmend. Hierdoor wordt de acnehuid rustiger en verminderen puisten en andere onzuiverheden. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Roaccutane is momenteel niet (meer) leverbaar via de apotheken die met Dokteronline.com samenwerken. Als alternatief bieden de apotheken u: Isotrex (isotretinoïne)
U kunt bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken het geneesmiddel tegen acne Isotrex bestellen. Dit is een gel met dezelfde werkzame stof als in Roaccutane: isotretinoïne.

---------------------------------------------------------------------

Wat is Roaccutane?


Roaccutane is een anti-acnemedicijn voor inwendig gebruik. De werkzame stof isotretinoïne stimuleert de groei van huidcellen, vermindert de talgproductie van de huid en werkt ontstekingsremmend. Hierdoor wordt de acnehuid rustiger en verminderen puisten en andere onzuiverheden. Wilt u Roaccutane online bestellen, dan kan dat Roaccutane is een receptplichtig geneesmiddel.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven Roaccutane voor bij matige tot ernstige vormen van acne. Deze huidaandoening gaat gepaard met puisten, onderhuidse ontstekingen, mee-eters en een vette, glimmende huid.
Acne komt vooral voor op het gezicht, maar kan bijvoorbeeld ook op de huid van de nek en schouders ontstaan. Roaccutane reguleert de talgproductie en versnelt het huidvernieuwingsproces, waardoor de huid minder vet wordt en poriën minder snel verstopt raken. Daarnaast remt dit medicijn de groei van de acnebacterie die ontstekingen veroorzaakt. De huid wordt op die manier weer schoon en gaaf.

Hoe gebruikt u Roaccutane?


Neem de capsules Roaccutane na de maaltijd in met wat water. Artsen schrijven dit geneesmiddel meestal voor als kuur van enkele maanden. Maak de kuur helemaal af.
Let op: Roaccutane is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar, en mag bij kinderen vanaf 12 jaar pas gebruikt worden na de puberteit. Omdat dit geneesmiddel ernstige afwijkingen bij een ongeboren kind kan veroorzaken en daarnaast het risico op een miskraam verhoogt, mogen vrouwen die zwanger zijn of zwanger willen worden Roaccutane niet innemen.

Dosering


Bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com is Roaccutane verkrijgbaar in verschillende sterktes. Een arts bepaalt welke sterkte u moet gebruiken. De algemene richtlijnen voor de dosering zijn als volgt:


  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar (na de puberteit): eenmaal daags 0,5 mg per kilo lichaamsgewicht innemen gedurende de voorgeschreven periode.Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Roaccutane kan bijwerkingen geven. U kunt tijdens de behandeling met dit medicijn onder andere last krijgen van:


  • Droge huid (ook van de lippen), droge slijmvliezen;
  • Tijdelijke verergering van de acne;
  • Spier- of gewrichtspijn.Raadpleeg een arts als u veel last van deze of andere klachten heeft. In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Roaccutane is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn bijvoorbeeld niet als u:


  • Overgevoelig bent voor isotretinoïne of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Lijdt aan een leverziekte;
  • Een verhoogd vetgehalte (bijvoorbeeld cholesterol) in uw bloed heeft;
  • Veel vitamine A in uw lichaam heeft.Lijdt u aan andere gezondheidsproblemen, overleg dan met een arts of en hoe u Roaccutane kunt gebruiken. Zorg ervoor dat een arts op de hoogte is van uw medicijngebruik: sommige geneesmiddelen hebben een wisselwerking met Roaccutane. Meer informatie over de contra-indicaties, wisselwerkingen en andere waarschuwingen kunt u nalezen in de bijsluiter.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Roaccutane niet als u zwanger bent, zwanger probeert te raken of als u borstvoeding geeft.

Neem geen deel aan het verkeer als u last krijgt van bijwerkingen die uw rijvaardigheid beïnvloeden.

Er geldt geen waarschuwing wat betreft het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Roaccutane

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven