Roaccutane

Hoe werkt Roaccutane?De structuur van Roaccutane is afgeleid van Vitamine A. De werking is viervoudig.

1. De grootte en activiteit van de talgklieren worden vermindert, zodoende wordt de aanmaak van talg afgeremd.
2. Doordat de er minder talg vrijkomt is de kans op verstopping van de afvoerkanalen tot een minimum gereduceerd. Vervolgens zullen ook de al aanwezige mee-eters los laten en verdwijnen.
3. Het werkt ontstekingsremmend.
4. De groei van de propionibacterie wordt geremd. De propionibacterie is de belangrijkste oorzaak bij het ontstaan van ontstekingen.

Is het mogelijk de kuur te herhalen na de eerste kuur?

Herhalingskuren geven geen aanleiding tot nieuwe bijwerkingen. 80- 90% van de patienten reageert goed op herhalingskuren. Bij een vervolgbehandeling is Roaccutane nog even effectief.
Na de eerste 8 weken is het raadzaam te wachten met een herhalingskuur omdat in de periode na de eerste kuur het effect nog kan verbeteren.

Wat is de gewenste dosering?

Als men tijdens de eerste behandelingskuur een dosering van 120 milligram per kilogram lichaamsgewicht hanteert, is de kans dat de acne jarenlang of zelfs voor altijd wegblijft. De duur van de behandeling hangt dus af van de dagelijkse dosis. Bij een dagdosering van 1 milligram per kilo lichaamsgewicht duurt de behandeling bijvoorbeeld 4 maanden, bij een dagdosering van 0,5 milligram zal de kuur 8 maanden in beslag nemen. U dient de kuur altijd af te maken, ook als de acne verschijnselen grotendeels verdwenen zijn. Des te hoger de dagdosering, des te kleiner de kans dat de acne terugkeert.

Kan men overgevoelig worden voor de zon na gebruik van Roaccutane?
Doordat de huid tijdens de behandeling met Roaccutane dunner wordt, uitdroogt en de aanmaak van talg wordt verminderd kunnen gebruikers van Roaccutane sneller verbranden in de zon.

U hoeft niet te stoppen met de behandeling indien u:
- Direct zonlicht vermijd tussen 11:00 en 15:00.
- Bescherming draagt gedurende bovengenoemde uren.
- Zonnebrandcrème gebruikt met minstens factor 30.
- In het uiterste geval de dosering Roaccutane verlaagt.

Hoe snel is de werkzame stof in Roaccutane (isotretinoïne) uit het lichaam verdwenen nadat de behandeling beëindigd is?

Ongeveer 3 weken nadat de behandeling is beëindigd zijn de werkzame stoffen in Roaccutane uit het lichaam verdwenen. Voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd is het van groot belang dat zij absoluut niet zwanger worden tijdens de behandelperiode. Roaccutane kan ernstige afwijkingen aan de ongeboren vrucht veroorzaken. Om die reden kan dit middel enkel bij vrouwen worden toegepast als zij hun anticonceptie goed geregeld hebben.

Is het voor de vruchtbaarheid van mannen schadelijk?

De zaadcellen worden door het gebruik van Roaccutane niet beschadigd. Ook wordt de kans op aangeboren afwijkingen bij het kind niet groter en wordt de vruchtbaarheid niet beïnvloed.

* Prijs is inclusief BTW.