Rookverslaving

Rookverslaving

Roken is ongezond en daarom proberen veel mensen ermee te stoppen. Dat is echter niet makkelijk: het lichaam is verslaafd aan de nicotine in tabak. Een rookverslaving is te doorbreken met veel doorzettingsvermogen. Ook zijn er medicijnen en zelfzorgmiddelen die stoppen met roken gemakkelijker maken.

Rookverslaving symptomen
Wie verslaafd is aan roken, kan moeilijk zonder sigaretten of sigaren. Als het lichaam te lang geen nicotine binnenkrijgt, ontstaan er afkickverschijnselen zoals trillen, misselijkheid en een onrustig gevoel. Stoppen met roken is ook moeilijk omdat er een gewoonte doorbroken moet worden. Het is erg wennen om geen sigaret meer in de hand te hebben.

Rookverslaving doorbreken
Rookverslaving symptomen zijn moeilijk te doorbreken. Lukt het stoppen met roken niet zonder hulp, dan kunt u uw rookverslaving behandelen met medicijnen. Dat kan op verschillende manieren:
- Met behulp van nicotinevervangers, zoals pleisters, kauwgum en tabletten. Deze producten verminderen de afkickverschijnselen, waardoor stoppen met roken gemakkelijker is.
- Met behulp van medicijnen, waaronder Champix en Zyban. Deze kuren hebben invloed op de hersenen en verminderen de trek in een sigaret.

Nicotinevervangers zijn verkrijgbaar via de met Dokteronline.com samenwerkende drogisterijen, u heeft daarvoor geen recept nodig. Voor anti-rookkuren als Champix en Zyban heeft u wel een recept van een arts nodig om het via een van de samenwerkende apotheken te kunnen bestellen.

Dokteronline.com helpt u bij het maken van uw keuze.

Toon meer

Apotheekproduct(en) in deze categorie