Rosiced

Rosiced

Rosiced is een crème met de werkzame stof metronidazol. Dit medicijn doodt bacteriën die op de huid voorkomen. De crème vermindert ontstekingsreacties en maakt de huid weer rustig en gaaf. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Rosiced?


Rosiced is een crème met de werkzame stof metronidazol. Dit medicijn doodt bacteriën die op de huid voorkomen. De crème vermindert ontstekingsreacties en maakt de huid weer rustig en gaaf. Rosiced kan uitsluitend met een recept van een arts besteld worden.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen gebruiken Rosiced voornamelijk voor de behandeling van rosacea, een huidaandoening die gekenmerkt wordt door felrode vlekken op het gezicht, met name op de wangen, neus en het voorhoofd. Vaak is er ook sprake van puistjes, bultjes, zichtbare bloedvaatjes en een branderig gevoel. Rosiced kan de symptomen van rosacea goed onderdrukken. De ontstekingsremmende eigenschappen van de crème zorgen ervoor dat de huid minder vlekkerig wordt en onzuiverheden verdwijnen. Dit geneesmiddel wordt soms ook gebruikt bij andere huidinfecties.

Hoe gebruikt u Rosiced?


Breng de crème aan op een gereinigde huid. Behandel alleen de aangedane plekken en smeer deze in met een dun laagje crème. Was na gebruik uw handen en zorg ervoor dat de crème niet in de ogen of andere slijmvliezen komt. Gebeurt dit toch, spoel de crème dan af met veel water. Voor de behandeling van rosacea moet u de crème langdurig blijven gebruiken. Merkt u na enkele maanden nog altijd geen verbetering, neem dan contact op met een arts.

Dosering


Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering van Rosiced als volgt:


  • Volwassenen: tweemaal daags de aangedane huid dun insmeren met crème.Wijk niet af van de voorgeschreven dosering en lees voor gebruik de bijsluiter. Rosiced is niet geschikt voor gebruik bij kinderen.

Bijwerkingen


Rosiced crème kan soms bijwerkingen veroorzaken, waaronder:


  • Jeuk of andere vormen van huidirritatie (branderig gevoel, droogheid, roodheid) op de plekken waar het product is aangebracht. Als u hier veel last van krijgt, kunt u de crème tijdelijk minder vaak aanbrengen totdat de klachten verminderd zijn;
  • Overgevoeligheid van de huid voor uv-straling. Dit is te merken aan huiduitslag of verbranding. Vermijd fel zonlicht en maak geen gebruik van de zonnebank. Gebruik een zonnebrandcrème als u bij zonnig weer naar buiten gaat.Heeft u veel last van de bijwerkingen, raadpleeg dan een arts. In de bijsluiter vindt u meer informatie over de eventuele bijwerkingen van Rosiced.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Rosiced is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik deze crème niet als u:


  • Overgevoelig bent voor metronidazol of een van de gebruikte hulpstoffen (zie bijsluiter);
  • Een ernstige leveraandoening heeft.Overleg met een arts over het gebruik van de crème als u lijdt aan gezondheidsproblemen. Vermeld bij de aanvraag van uw behandeling, bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek, welke andere medicijnen u eventueel gebruikt.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Rosiced niet of uitsluitend op advies van een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Dit geneesmiddel beïnvloedt uw reactievermogen niet. U kunt gewoon autorijden.

Er gelden voor dit medicijn geen waarschuwingen wat betreft het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Rosiced

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven