Salamol

Salamol

Salamol bevat salbutamol, een luchtwegverwijder. De werkzame stof wordt via een verstuiver of vernevelaar ingeademd, waarna het in de longen terecht komt. De pufjes zorgen ervoor dat verkrampingen in de luchtwegen worden opgeheven, waardoor klachten als benauwdheid en kortademigheid afnemen. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Salamol?


Salamol bevat salbutamol, een luchtwegverwijder. De werkzame stof wordt via een verstuiver of vernevelaar ingeademd, waarna het in de longen terecht komt. De pufjes zorgen ervoor dat verkrampingen in de luchtwegen worden opgeheven, waardoor klachten als benauwdheid en kortademigheid afnemen.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Salamol wordt voorgeschreven om longklachten als benauwdheid, een piepende ademhaling en kortademigheid te behandelen of te voorkomen. Oorzaken van deze klachten zijn onder andere:


 • Astma, een aandoening waarbij de luchtwegen verkrampen door bepaalde prikkels, zoals rook, lichamelijke inspanning, een allergische reactie of andere oorzaak;
 • Chronische obstructieve longziekten (COPD): blijvende benauwdheid met hoestklachten, meestal veroorzaakt door beschadiging van het longweefsel.Hoe gebruikt u Salamol?


Salamol is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in een Easi-Breathe Inhaler (voorgevulde verstuiver) en als Steri-Neb vernevelvloeistof.

De Easi-Breath Inhaler is heel eenvoudig in gebruik: deze verstuiver geeft automatisch de juiste dosis poeder vrij als er door het mondstuk wordt ingeademd.

De Steri-Neb verneveloplossing is per dosis apart verpakt en wordt gebruikt in combinatie met een speciale verstuiver. In de bijsluiter leest u hoe u de Easi-Breathe Inhaler en de Steri-Neb verneveloplossing precies moet gebruiken.

Dosering


Salamol kan worden gebruikt om een acute aanval van benauwdheid te behandelen. Volg hierbij de aanwijzingen van een arts. U kunt de Inhaler of vernevelvloeistof ook gebruiken om klachten te voorkomen, bijvoorbeeld als u benauwd wordt door inspanning of een allergische reactie. In dat geval gebruikt u dit geneesmiddel ongeveer 10 minuten voordat u gaat sporten of in contact komt met de stof waarvoor u allergisch bent. Een arts weet hoe u Salamol precies moet gebruiken. Wijk niet af van de voorgeschreven dosering en lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Het gebruik van Salamol kan bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen last van deze klachten krijgt. Genoemde bijwerkingen zijn onder andere:


 • Hartkloppingen;
 • Hoofdpijn;
 • Trillende handen;
 • Hyperactiviteit (bij kinderen).Raadpleeg de bijsluiter voor een volledig overzicht van de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Salamol is niet voor iedereen geschikt. Gebruik deze pufjes niet als u:


 • Overgevoelig bent voor salbutamol of een van de gebruikte hulpstoffen in het medicijn;Overleg met een arts over het gebruik van Salamol als u lijdt aan een lichamelijke aandoening zoals:

 • Diabetes;
 • Ernstige astma;
 • Hartaandoeningen;
 • Schildklierproblemen.Salamol heeft een wisselwerking met andere medicijnen, waaronder bètablokkers en plastabletten. Meld een arts daarom altijd welke geneesmiddelen u gebruikt, zodat hij daar rekening mee kan houden. In de bijsluiter leest u meer over de contra-indicaties en wisselwerkingen bij deze pufjes.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol


Gebruik Salamol uitsluitend in overleg met een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Er gelden bij het gebruik van dit geneesmiddel geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid en sterke drank.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Salamol

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven