Saridon Sarixell

Saridon Sarixell

0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Sarixell, van de makers van Saridon, is een krachtige pijnstiller tegen stevige hoofdpijn. Stevige hoofdpijn kunt uw dagelijkse bezigheden soms aardig verstoren. Hoofdpijn is een van de meest voorkomende pijnklachten in Nederland. Meer info

Laagste prijs
€ 6,25
Beschikbaarheid
In voorraad
Recept vereist
Nee

* Prijs is inclusief BTW.

 • iDeal
 • MisterCash
 • Klarna
 • Sofort
 • Zelf overboeken
Product
Prijs *
Product – Prijs *

Wat is Sarixell?


Sarixell, van de makers van Saridon, is een krachtige pijnstiller tegen stevige hoofdpijn. Stevige hoofdpijn kunt uw dagelijkse bezigheden soms aardig verstoren. Hoofdpijn is een van de meest voorkomende pijnklachten in Nederland. Veel mensen, vooral vrouwen, hebben regelmatig last van hoofdpijn. Hoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben zoals:


 • spanning en stress
 • (over-)vermoeidheid
 • hoge werkdruk
 • een verkeerde houding (te lang achter een computer zitten)
 • hoge bloeddruk
 • griep of verkoudheidHoofdpijn kunnen we typeren als lichte en milde hoofdpijn of als stevige hoofdpijn. Uit onderzoek blijkt zelfs dat 32% van de Nederlanders wel eens last heeft van stevige hoofdpijn. De meest voorkomende vormen van stevige hoofdpijn zijn spanningshoofdpijn en migraine. Sarixell werkt snel en zorgt voor effectieve pijnverlichting zodat u er weer volop tegenaan kunt. Sarixell bevat 400 mg ibuprofen. Dit middel is zonder recept verkrijgbaar bij een samenwerkende apotheek bij Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Sarixell is speciaal tegen stevige hoofdpijn en werkt ook ter verlichting van migraine. Deze pijnstiller wordt voorgeschreven bij diverse aandoeningen waaronder:


 • Hoofdpijn en migraine
 • Spier- en/of gewrichtspijn
 • Pijn en/of koorts bij griep en verkoudheid
 • Pijn en/of overmatig bloedverlies tijdens de menstruatie
 • Kiespijn of pijn na een tandheelkundige ingreepEen Sarixell-tabletje werkt heel snel doordat het tablet snel uit elkaar valt in de maag en het snel wordt opgenomen in het lichaam. De snelle werking is voornamelijk te danken aan de toevoeging van het component natriumwaterstofcarbonaat. Het tabletje wordt snel opgenomen in het lichaam en werkt sneller dan 2 gewone tabletjes paracetamol of ibuprofen.
 

Hoe gebruikt u Sarixell?


Sarixell tabletten moeten in het geheel worden doorgeslikt met voldoende vloeistof. De tablet tijdens of direct na de maaltijd met een ruime hoeveelheid water doorslikken. Verdeel het innemen van de diverse doses zo gelijkmatig mogelijk over de dag.
Ibuprofen is in een lage sterkte (200 mg en 400 mg) receptvrij verkrijgbaar. Voor tabletten met een hogere sterkte (600 mg) schrijft de arts na het online consult een recept uit. Gebruik pijnstillers zoals Sarixell niet langer dan 14 dagen achtereen zonder een arts te raadplegen.
 

Dosering


In het algemeen gelden de volgende doseringen:


 • Volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar: bij symptomatische verlichting van migraine: 1 tablet per keer (1 tablet = 400 mg ibuprofen). Bij overige toepassingen: ½ - 1 tablet per keer (1 tablet = 400 mg ibuprofen). Wanneer nodig elke 4 tot 6 uur herhalen. Niet meer dan 3 tabletten (= 1200 mg ibuprofen) per 24 uur innemen.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar: Sarixell is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. Raadpleeg uw arts.


 

Bijwerkingen


Sarixell wordt over het algemeen goed verdragen maar kan soms bijwerkingen veroorzaken. Mogelijke bijwerkingen die tijdens het gebruik van dit middel kunnen ontstaan zijn maag- en darmklachten, hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid. Lees voor gebruik de bijsluiter met betrekking tot andere bijwerkingen.
 

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Als u allergisch (overgevoelig) bent voor ibuprofen of voor één van de andere bestanddelen van de tablet of voor andere ontstekingsremmende middelen (zoals bijvoorbeeld acetylsalicylzuur, diclofenac, indometacine). Dit kan zich onder andere hebben geuit in astma aanvallen, een verstopte neus of huiduitslag al dan niet met jeuk en galbulten na inname van deze producten. Mocht u ooit andere klachten hebben gehad bij het gebruik van soortgelijke NSAID’s dan kunt u ook dit middel niet gebruiken. Als u een maagzweer of maagbloeding, andere bloedingen of nier- en hartfalen heeft (gehad) dan is het ook verstandig om dit middel niet te nemen.
Ibuprofen heeft een wisselwerking met andere medicijnen, waaronder bepaalde bloeddrukverlagers en antistollingsmiddelen. De arts weet om welke medicijnen het gaat. Meld tijdens het online consult daarom altijd welke andere medicatie u gebruikt. In de bijsluiter leest u meer over eventuele contra-indicaties.
 

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


U mag Sarixell niet gebruiken wanneer u zwanger bent. De werkzame bestanddelen van Sarixell gaan over in de moedermelk. U mag Sarixell niet gebruiken wanneer u borstvoeding geeft. Raadpleeg daarom eerst uw arts voordat u besluit Sarixell te gebruiken als u borstvoeding geeft.
Sarixell beïnvloedt de rijvaardigheid niet. In geval van duizeligheid bij het gebruik van ibuprofen wordt het besturen van een motorrijtuig en het verrichten van mogelijk gevaarlijke en aandachtige werkzaamheden afgeraden.
Alcohol consumptie kan het risico op deze bijwerkingen verhogen.
 

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Saridon Sarixell

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven