Saxenda

Saxenda

Saxenda is een afslankmiddel. De werkzame stof liraglutide stimuleert de aanmaak van insuline door de alvleesklier. Dit zorgt onder andere voor een verzadigd gevoel en helpt bovendien om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Saxenda?


Saxenda is een afslankmiddel. De werkzame stof liraglutide stimuleert de aanmaak van insuline door de alvleesklier. Dit zorgt onder andere voor een verzadigd gevoel en helpt bovendien om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Saxenda is uitsluitend op recept bij een samenwerkende apotheek verkrijgbaar.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven dit afslankmiddel alleen voor aan mensen die ernstig overgewicht (obesitas) hebben. U komt in aanmerking voor een behandeling met Saxenda als uw BMI 27 punten of hoger is. Obesitas verhoogt het risico op bepaalde aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en een hoge bloeddruk. Bovendien veroorzaakt overgewicht vaak verschillende ongemakken, zoals overbelaste gewrichten en kortademigheid. Door gewicht te verliezen, verminderen deze risico’s en voelt u zich beter.

Hoe gebruikt u Saxenda?


Saxenda moet onderhuids worden geïnjecteerd. Spuit de vloeistof in het bovenbeen of de buik, zoals aangegeven in de bijsluiter. Injecteer nooit in een bloedvat of spier. Het maakt niet uit op welk moment van de dag u Saxenda injecteert.

Het is belangrijk om het gebruik van Saxenda te combineren met een dieet. Daarnaast is het verstandig om ook meer te gaan bewegen. Op die manier heeft u het meeste profijt van dit medicijn en valt u sneller af. Lees voor gebruik de bijsluiter. Hierin staat precies beschreven hoe u Saxenda moet gebruiken.

Dosering


Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering van Saxenda als volgt:


  • Volwassenen: eenmaal daags 1 injectie.Een arts zal de eerste week een lage dosering van 0,6 mg per dag voorschrijven. Hierna wordt de dosering geleidelijk aan opgehoogd, tot de uiteindelijke standaarddosering van 3 mg per dag. Een voorgevulde pen bevat 18 mg van de werkzame stof liraglutide.

Bijwerkingen


U kunt bij het gebruik van Saxenda last krijgen van bijwerkingen, waaronder:


  • Maagdarmklachten (misselijkheid, overgeven, diarree);
  • Lage bloedsuikers;
  • Hoofdpijn;
  • Duizeligheid.De meeste bijwerkingen nemen na een paar dagen af. Is dat niet het geval, neem dan contact op met een arts. Het gebruik van Saxenda wordt ook in verband gebracht met een licht verhoogd risico op het ontstaan van schildklierkanker en alvleesklierontsteking. Lees de bijsluiter voor meer informatie over de eventuele bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Saxenda is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit afslankmiddel niet als:


  • U overgevoelig bent voor liraglutide of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • U of iemand in uw familie lijdt of geleden heeft aan schildklierkanker of kanker in andere klieren.Overleg met een arts over het gebruik van Saxenda als u lijdt aan een andere aandoening, zoals diabetes, kanker of epilepsie. Saxenda heeft een wisselwerking met andere medicijnen. Vermeld daarom altijd welke geneesmiddelen of voedingssupplementen u gebruikt zodat een arts hier rekening mee kan houden.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Saxenda niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Dit medicijn kan soms bijwerkingen als duizeligheid en slaperigheid veroorzaken. Bestuur geen voertuig als u hier last van heeft.

Sterke drank kan de bijwerkingen van Saxenda uitlokken of erger maken. Bovendien past alcohol niet in een caloriearm dieet. Het gebruik van alcohol wordt daarom afgeraden.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Saxenda

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven