Saxenda

Saxenda ervaringen


Wie last van obesitas heeft, moet veel kilo's kwijtraken. Gelukkig maakt een nieuw afslankmiddel afvallen een stuk gemakkelijker: Saxenda. In Amerika, het land waar een derde van de volwassenen lijdt aan obesitas, is Saxenda inmiddels uitgebreid getest. De uitkomsten van deze onderzoeken zijn veelbelovend. De proefpersonen met Saxenda ervaringen vielen beduidend meer af dan de controlegroep die een placebo kreeg voorgeschreven.

Voor wie is Saxenda?


Niet iedereen kan zomaar Saxenda bestellen. Dit afslankmiddel is bedoeld voor mensen die veel overgewicht hebben. De ondergrens ligt bij een BMI-index van 27 punten. Er moet bovendien sprake zijn van bijkomende risicofactoren, zoals diabetes, een te hoog cholesterolgehalte of een andere aandoening waardoor de gezondheid gevaar loopt. Deze eis wordt niet gesteld bij mensen die een BMI van 30 punten of hoger hebben. Deze patiënten krijgen Saxenda ook voorgeschreven als zij geen last hebben van de risicofactoren.

Hoe gebruikt u Saxenda?


Saxenda is een injectiemedicijn. De werkzame stof liraglutide wordt onderhuids ingespoten met behulp van een naaldje. Dit lijkt enger dan het is. U zult bij het herhaaldelijk gebruik van Saxenda ervaringen opdoen met het inspuiten, waardoor deze handeling steeds gemakkelijker wordt. Een paar tips:

  • De beste plekken om te injecteren zijn het bovenbeen, de bovenarm of de buik;
  • Zorg ervoor dat u niet in een ader prikt;
  • Zet voor ieder gebruik een nieuwe naald op de injectiepen. Dit voorkomt problemen zoals lekkage en infecties;
  • Lees voor gebruik de Saxenda bijsluiter. Hierin staat stap voor stap beschreven hoe u de voor gevulde injectiepen moet gebruiken.


Afslanken met Saxenda: tips


Saxenda is een veelbelovend medicijn, maar geen tovermiddel. Voor het beste resultaat, zult u het gebruik van dit geneesmiddel moeten combineren met een aangepast eet- en beweegpatroon. Een paar tips om het afvallen met Saxenda te bespoedigen:

  • Stop zodra uw bord leeg is, een stukje kauwgom in uw mond. Hiermee voorkomt u dat u nog een keer opschept terwijl u wacht tot de rest klaar is met eten;
  • Zout houdt vocht (en dus kilo's) vast. Gebruik zo min mogelijk zout in het eten;
  • Moeite met minder of gezonder eten? Vraag een diëtiste om hulp;
  • Beweeg iedere dag minstens een half uurtje. Dit hoeft niet direct een echte sport te zijn: wandelen met de hond of een stukje fietsen valt ook onder de noemer beweging.


Deel uw Saxenda ervaringen!


Saxenda is pas onlangs op de markt verschenen. Dat betekent dat in Nederland nog niet zoveel mensen dit medicijn hebben gebruikt. Bij Dokteronline.com vinden we het belangrijk om de ervaringen van gebruikers zoveel mogelijk te delen. Heeft u dit nieuwe afslankmiddel gebruikt, of bent u het aan het gebruiken? Dan horen wij graag alles over uw Saxenda ervaringen. Bent u veel kilo's kwijtgeraakt? Had u last van bijwerkingen? Hoe beviel het gebruik van de injectiepen? Op de productpagina van Saxenda kunt u uw review direct online zetten. Deze informatie is voor andere bezoekers zeer waardevol!
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.