Scheriproct

Scheriproct

Scheriproct is een preparaat dat ontwikkeld is voor de behandeling van aambeien. De werkzame stoffen in Scheriproct zijn cinchocaïne, een geneesmiddel dat de huid plaatselijk verdooft, en prednisolon, een ontstekingsremmend middel. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Scheriproct?


Scheriproct is een preparaat dat ontwikkeld is voor de behandeling van aambeien. De werkzame stoffen in Scheriproct zijn cinchocaïne, een geneesmiddel dat de huid plaatselijk verdooft, en prednisolon, een ontstekingsremmend middel. Scheriproct vermindert symptomen als jeuk, pijn en zwellingen, en draagt bij aan het genezingsproces.

Waar wordt het voor gebruikt?


Scheriproct wordt gebruikt bij aambeien en andere anale ongemakken zoals proctitis (ontsteking van de anus), anaal eczeem, kloofjes en scheurtjes. De klachten die bij deze aandoeningen horen zijn jeuk, pijn in of rond de anus. Soms komt zit er ook wat bloed bij de ontlasting. Aambeien worden vaak veroorzaakt door obstipatie, waardoor er te hard geperst moet worden bij de ontlasting. Ook een bevalling, zwangerschap of ouderdom kunnen de oorzaak zijn van aambeien. Scheriproct geeft een snelle verlichting van de klachten. U merkt direct verschil.

Hoe gebruikt u Scheriproct?


Scheriproct is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek als zalf en als zetpil. De zetpillen zijn bedoeld voor de behandeling van inwendige aambeien en moeten volgens de gebruiksaanwijzing worden ingebracht in de anus.
Scheriproct zalf moet dun op de aambeien worden aangebracht. Bij dieper gelegen aambeien kunt u de zalf aanbrengen met behulp van de bijgeleverde applicator. In de bijsluiter leest u alles over het gebruik van de applicator.

Dosering


Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke aanvangsdosering als volgt:


  • Scheriproct zalf: tweemaal daags (bij voorkeur na de ontlasting) een kleine hoeveelheid zalf aanbrengen op en rond de aambeien.
  • Scheriproct zetpillen: tweemaal daags (bij voorkeur na de ontlasting) een zetpil in de anus aanbrengen.Zodra de klachten verminderen, kan de dosering worden afgebouwd. Een arts bepaalt hoe lang u dit middel moet gebruiken. Wijk niet af van de voorgeschreven dosering. Scheriproct is niet geschikt voor kinderen.

Bijwerkingen


Het gebruik van Scheriproct geeft meestal geen klachten, maar kan soms bijwerkingen veroorzaken. De bijwerkingen die over dit geneesmiddel zijn gemeld, zijn onder andere:


  • Branderig of tintelend gevoel na het aanbrengen van het product. Dit verdwijnt doorgaans na korte tijd
  • Huiduitslag of -irritatie door overgevoeligheid voor een van de bestanddelen.Raadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol


Gebruik Scheriproct uitsluitend in overleg met een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Scheriproct heeft geen invloed op uw reactievermogen. U kunt bij gebruik van dit geneesmiddel gewoon deelnemen aan het verkeer.

Er zijn voor dit product geen beperkingen wat betreft de inname van alcohol of voeding.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Scheriproct

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven