Sinaspril

Sinaspril

0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Sinaspril paracetamol is een pijnstillend en koortsverlagend middel. De tabletjes kunnen makkelijk worden op gekauwd door kinderen. De pepermuntsmaak vergemakkelijkt de inname. Sinaspril paracetamol veroorzaakt geen maag- of darmklachten. Paracetamol stilt pijn en verlaagt koorts. Meer info

Laagste prijs
€ 2,15
Beschikbaarheid
In voorraad
Recept vereist
Nee

* Prijs is inclusief BTW.

 • iDeal
 • MisterCash
 • Klarna
 • Sofort
 • Zelf overboeken
Product
Prijs *
Product – Prijs *

Wat is Sinaspril?


Sinaspril paracetamol is een pijnstillend en koortsverlagend middel. De tabletjes kunnen makkelijk worden op gekauwd door kinderen. De pepermuntsmaak vergemakkelijkt de inname. Sinaspril paracetamol veroorzaakt geen maag- of darmklachten.
Paracetamol stilt pijn en verlaagt koorts. Dit middel kan gebruikt worden bij verschillende soorten pijn, zoals: hoofdpijn, migraine, keelpijn, oorpijn, spierpijn, gewrichtspijn, artrose en menstruatieklachten. Ook bij koorts, griep en verkoudheid. Artsen adviseren bij pijnklachten en koorts altijd eerst Paracetamol omdat het weinig bijwerkingen geeft en goed verdragen wordt. Ook zwangere vrouwen kunnen deze pijnstiller zonder bezwaar gebruiken. Paracetamol is zonder recept verkrijgbaar bij een samenwerkende apotheek bij Dokteronline.com.
 

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Paracetamol (werkzame stof: paracetamol) wordt gebruikt om pijn te stillen en koorts te verlagen. Het gaat hierbij om lichte tot matige pijn, zoals:


 • Hoofdpijn (spanningshoofdpijn, migraine, clusterhoofdpijn);
 • Pijn en/of koorts bij griep of verkoudheid (keelpijn, oorpijn, hoofdpijn);
 • Pijn na inenting;
 • Spit of andere rugpijn;
 • Spier- en gewrichtspijn;
 • Menstruatiepijn.Paracetamol voorkomt dat pijnprikkels in de hersenen aankomen, waardoor u de pijn niet meer voelt. Het pijnstillende en koortsverlagende effect treedt na ongeveer een half uur op. De werking van Paracetamol houdt zo'n 6 uur lang aan.

Hoe gebruikt u Sinaspril?


U kunt uw kind de kauwtabletten laten opkauwen of het tabletje fijnmaken en met vloeistof laten innemen. De kauwtabletten mogen op een lege maag worden ingenomen.
De kauwtabletjes mogen niet vaker dan om de 4 uur worden toegediend. Bij het weer opkomen van de symptomen (koorts en pijn) mag toediening dus pas na 4 uur worden herhaald.
Langdurig of veelvuldig gebruik wordt ontraden. Bij kinderen tot 4 jaar wordt toediening gedurende meer dan 2 dagen ontraden.
Gebruik Sinaspril paracetamol niet langer dan 14 dagen zonder een arts te raadplegen. Gebruik per dag niet meer dan in de bijsluiter staat. Dit is niet goed voor uw lever. Gebruik geen andere pijnstiller tegelijkertijd met paracetamol. U kunt dan te veel binnen krijgen.
Gebruik paracetamol alleen als u pijn heeft. Stop met dit medicijn als de pijn is verdwenen.
 

Dosering


De gebruikelijke dosering is als volgt:


 • Kinderen van 9-12 jaar: 3 kauwtabletten per keer, 4-6 keer per 24 uur.
 • Kinderen van 6-9 jaar: 2 kauwtabletten per keer, 4-6 maal per 24 uur.
 • Kinderen van 4-6 jaar: 1½ kauwtablet per keer, 4-6 maal per 24 uur.
 • Kinderen van 2-4 jaar: 1-1½ kauwtablet per keer, 4-6 maal per 24 uur.
 • Kinderen van 1-2 jaar: 1 kauwtablet per keer, 4-6 maal per 24 uur.
 • Kinderen van 3 maanden-1 jaar: ½ kauwtablet per keer, 4-6 keer per 24 uur.Bijwerkingen


Paracetamol veroorzaakt zelden bijwerkingen. Klachten die heel soms optreden, zijn onder andere:

Huiduitslag of galbulten door overgevoeligheid;
Hoofdpijn. Dit kan optreden als u te vaak pijnstillers slikt, waardoor het lichaam er afhankelijk van is geworden.

In de bijsluiter vindt u meer informatie over de eventuele bijwerkingen van dit geneesmiddel.
 

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Als u allergisch (overgevoelig) bent voor Paracetamol of voor één van de andere bestanddelen van de tablet of voor andere ontstekingsremmende middelen (zoals bijvoorbeeld acetylsalicylzuur, diclofenac, indometacine). Dit kan zich onder andere hebben geuit in astma aanvallen, een verstopte neus of huiduitslag al dan niet met jeuk en galbulten na inname van deze producten. Mocht u ooit andere klachten hebben gehad bij het gebruik van soortgelijke NSAID’s dan kunt u ook dit middel niet gebruiken. Als u een maagzweer of maagbloeding heeft (gehad) dan is het ook verstandig om dit middel niet te nemen.
Bij kinderen tot 4 jaar niet langer dan 2 dagen gebruiken.
 

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Paracetamol kan in normale hoeveelheden gewoon gebruikt worden tijdens een zwangerschap of het geven van borstvoeding. Overleg met de arts als u deze pijnstiller langdurig moet gebruiken. De rijvaardigheid wordt niet beïnvloed door het gebruik van dit middel. Matig uw gebruik van alcohol als u paracetamol inneemt. Drinkt u veel alcohol, dan mag u maximaal 2000 mg paracetamol per etmaal innemen.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Sinaspril

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven