SOA Zelftest

Candida


Candida is een gistcel die van nature in het lichaam aanwezig is en leeft van dood weefsel. De gistcel op zich kan geen kwaad, maar bij verminderde weerstand kan hij zich gaan vermeerderen en uitgroeien tot een schimmel. Dit gebeurt meestal in de dikke darm. De schimmel gebruikt levend weefsel om te groeien en gaat toxinen produceren die vervolgens in de bloedsomloop terecht kunnen komen. Op die manier worden ook andere weefsels geïnfecteerd, bijvoorbeeld de maag of de vagina.

De vaginale candida infectie is de meest voorkomende variant. Vaginale candida gaat gepaard met jeuk, branderige pijn aan schaamlippen en vagina en geel groene of wit brokkelige afscheiding.

Het kan dus zijn dat candida van binnenuit ontstaat, maar het is ook mogelijk de infectie over te dragen op je partner in de vorm van een geslachtsziekte. Bij de man leidt een candida infectie niet tot grote klachten. De klachten die een man kan krijgen bestaan uit jeuk, rode puntjes op de eikel of een droge eikel.

Candida bij mannen geeft over het algemeen minder klachten dan bij vrouwen. Het lastige is dat de klachten die veroorzaakt kunnen worden door Candida, zeer divers zijn en allemaal ook andere oorzaken kunnen hebben. Wanneer u het vermoeden heeft last te hebben van candida, is het raadzaam dit te laten onderzoeken door de huisarts. Dring aan op een goed onderzoek, omdat candida niet altijd gezien wordt als een probleem.

Een aantal mogelijke klachten bij candida bij zowel man als vrouw zijn vermoeidheid, lusteloosheid, gevoel leeg te zijn, slecht geheugen, spierpijnen, spierzwakte of verlamming, buikpijn, buikkrampen, verstopping, diarree, concentratieproblemen, vlekken voor de ogen en wazig zien, premenstruele spanningen, impotentie, prostaatklachten, hoofdpijn, duizeligheid, maagzuur, huidproblemen, jeuk, problemen met de spijsvertering, stemmingswisselingen, ontstekingen in de hoofdholtes, aambeien, een droge mond en slechte adem, neusverstopping, neusverkoudheid, keelproblemen, brandende en vermoeide ogen, oorpijn.
Product
Prijs *
Product – Prijs *

* Prijs is inclusief BTW.