SOA Zelftest

Syfilis


Het in Nederland minder voorkomende syfilis, wordt ook wel lues genoemd. Als er niet op tijd behandelt wordt kan syfilis zeer gevaarlijk zijn. Als men eenmaal is geïnfecteerd met het virus, zijn er drie stadia te onderscheiden.

Gemiddeld drie week na de besmetting beginnen de eerste klachten. Op de plek van besmetting ontstaat een harde zweer, die meestal pijnloos is. Als de plek van besmetting inwendig is geeft de zweer geen last. Na verloop van tijd verdwijnt de zweer.

Na een periode zonder symptomen begint het tweede stadium. De syfilis heeft zich inmiddels via de bloedbaan door het lichaam verspreid. Een gevoel van grieperigheid, vlekjes op de huid, letsels in de mond of in het haar zijn veel gehoorde klachten. Zonder dat de besmettelijkheid verdwijnt, gaan de klachten weer over.

Als er dan nog niet behandeld is, komen er, na een latentietijd van enkele maanden tot soms wel 25 jaar, serieuze klachten. Het virus richt zware schade aan, aan de vitale organen zoals het hart en de hersenen. Behandeling kan voorkomen dat er verdere schade aangebracht wordt, maar de inmiddels aangerichte schade is meestal niet te herstellen. Zonder behandeling is syfilis een dodelijke ziekte.
Product
Prijs *
Product – Prijs *

* Prijs is inclusief BTW.