SOA Zelftest

Anonieme soa test


Bij onveilige seks bestaat de kans op een soa (seksueel overdraagbare aandoening). Het is verstandig om dan een soa test te doen, maar de stap om te laten testen is voor veel mensen lastig. Schaamte is één van de grootste redenen dat mensen het moeilijk vinden om een soa test te laten uitvoeren. Het is daarom mogelijk om een anonieme soa test te doen, zodat uw privacy gewaarborgd blijft.

Waar kunt u terecht voor een soa test


U kunt gratis een anonieme soa test laten doen bij de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst). U heeft hiervoor geen verwijzing nodig van de eigen huisarts. Naar aanleiding van een aantal vragen wordt bepaald welke soa testen nodig zijn. De uitslag van de soa testen ontvangt u telefonisch of per sms. U kunt zich ook laten testen bij uw eigen huisarts, de kosten worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Een soa test laten doen bij een eigen huisarts gebeurt niet anoniem.

Thuis testen op soa


Ziet u het niet zitten om naar de GGD of uw eigen huisarts te stappen? U kunt er ook voor kiezen om een anonieme soa test zelf thuis te doen. Die kunt u online bestellen bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek, vervolgens krijgt u deze discreet thuisgestuurd en kunt u er zelf mee aan de slag. Dit biedt de mogelijkheid om rustig de soa test zelf uit te voeren op een vertrouwde plek wanneer u het uitkomt. Hier komt geen fysiek contact met een arts aan te pas.

Hoe werkt de anonieme soa test?


U bestelt online de SOA Zelftest bij een samenwerkende apotheek. Hiermee kunt u zich testen op Chlamydia, Gonorroe of Trichomonas. U kunt zich ook testen op Candida of Syfilis met een aparte zelftest voor deze aandoeningen. U ontvangt de bestelling thuis in een discrete verpakking. Lees goed de gebruiksaanwijzing door, zodat u zeker weet dat u de test op de juiste manier uitvoert. Dit is belangrijk, want alleen dan geeft de anonieme soa test een betrouwbare uitslag. Na het uitvoeren van de SOA Zelftest stuurt u de sample terug in de bijgeleverde retourbox. Na 7 dagen kunt u de uitslag online opvragen. Is deze positief, dan kunt u via Dokteronline.com een behandeling aanvragen bij een samenwerkende arts en apotheek.

Wanneer u een soa test wilt doen, houdt u dan s.v.p. rekening met de incubatietijd. Dit is de tijd tussen besmetting en de eerste symptomen. Bij Chlamydia is dit 1 tot 3 weken, bij Gonorroe is dit 2 tot 12 dagen en bij Trichomonas is dit 1 tot 4 weken. Doet u de test eerder, dan geeft deze wellicht een onbetrouwbaar resultaat.

Redenen om een soa test te doen


- U heeft geen condoom gebruikt bij het vrijen.
- U heeft wel een condoom gebruikt, maar het is gescheurd.
- U heeft klachten die kunnen duiden op een soa.
- U bent gewaarschuwd door een (ex)partner die een soa heeft en mogelijk heeft overgedragen.
- U heeft u vaste relatie en wilt zonder condoom vrijen, maar u wilt er eerst zeker van zijn dat u geen soa heeft die u over kunt dragen.

U kunt hier veilig en discreet een anonieme SOA Test bestellen bij samenwerkende apotheken. Binnen enkele dagen heeft u deze in huis.
Product
Prijs *
Product – Prijs *

* Prijs is inclusief BTW.