SOA Zelftest

Soa zelftest kopen bij de drogist


Last van jeuk in de schaamstreek, vreemd ruikende afscheiding uit de plasbuis of vagina, of wratten rond de geslachtsdelen? Deze klachten kunnen duiden op een soa, oftewel een seksueel overdraagbare aandoening. Wie het lichtelijk gênant vindt om hiermee naar de huisarts te gaan, kan een soa zelftest kopen bij de drogisten die samenwerken met Dokteronline.com. Het is belangrijk dat een soa tijdig behandeld wordt, want dan blijven de schadelijke gevolgen beperkt.

Welke soa heb ik?


Er zijn veel verschillende soa’s. Het lastige is dat de symptomen van de diverse soa’s vaak op elkaar lijken. Daarom is het goed om uit te zoeken om welke soa het precies gaat. Voor veel soa's zijn er zelftesten, waarmee je kunt testen of je te maken hebt met één van deze soa's.

Een overzicht van de meest voorkomende soa's:


  • Chlamydia. Wordt veroorzaakt door een bacterie en geeft klachten als toegenomen afscheiding, pijn bij het plassen en irritatie of jeuk bij de anus. In een later stadium kan deze soa onder andere leiden tot verminderde vruchtbaarheid of een ontsteking aan de eileider/balzak.
  • Gonorroe. Begint vaak met toegenomen, groengele afscheiding uit de plasbuis (druiper) of vagina en kan in een ver gevorderd stadium een eileider- of prostaatontsteking geven.
  • Trichomonas. Veroorzaakt pijn bij het plassen, afscheiding en irritatie aan de geslachtsdelen.
  • Hiv. Een virusinfectie die het afweersysteem aantast en uiteindelijk (als er geen behandeling plaatsvindt) kan overgaan in aids.
  • Genitale wratten. Het humaan papilloma virus is zeer besmettelijk en komt vaak voor. Sommige varianten van het virus kunnen kanker veroorzaken (baarmoederhals, keel, anus). Een andere variant van dit virus veroorzaakt genitale wratten.
  • Syfilis. Wordt veroorzaakt door een bacterie. De symptomen beginnen vaak met zweertjes, bijvoorbeeld in de mond, anus of op de geslachtsdelen, gevolgd door vlekjes, vooral op de handpalmen en voetzolen. In een later stadium kunnen er ernstige klachten ontstaan, zoals gezichtsverlies of beschadigingen aan het ruggenmerg, hart en botten.


Bij de samenwerkende drogisten kunt u een soa zelftest kopen voor elk van deze soa’s.

Test zo snel mogelijk


Belangrijk om te weten: een soa geeft de eerste weken vaak helemaal geen klachten. Heeft u aan onveilige seks gedaan, laat u dan altijd zo snel mogelijk testen op een soa. De meeste soa's zijn namelijk prima te genezen met medicijnen, maar daarbij geldt wel: hoe eerder hoe beter. Bij de drogisten die samenwerken met Dokteronline.com kunt u verschillende soa zelftesten kopen. Deze testen zijn heel gemakkelijk in gebruik en het voordeel is dat u de soa zelftest discreet kan bestellen. Bovendien kunt u het testmateriaal zelf afnemen, in de privacy van uw eigen huis en op een moment dat het u goed uitkomt.

Wanneer een Soa zelftest kopen bij de drogist?


U kunt bij de samenwerkende drogisten een soa zelftest kopen als u last heeft van klachten die kunnen duiden op een soa. Heeft u een keer zonder condoom gevreeën, dan is het ook verstandig om een soa zelftest te doen. Juist omdat soa's in het begin vaak geen klachten geven, kunt u ongemerkt een besmetting oplopen. Iemand die er gezond en fit uitziet, kan best de drager zijn van een soa zonder dat hij of zij het zelf weet. Maakt u zich zorgen of heeft u klachten die duiden op een soa waarvoor er geen soa zelftest verkrijgbaar is, ga dan even langs de huisarts.
Product
Prijs *
Product – Prijs *

* Prijs is inclusief BTW.