SOA Zelftest

Trichomonas


Trichomonas is een infectie die een ontsteking van de vagina, plasbuis of blaas kan veroorzaken. Het wordt door seksueel contact overgedragen. Trichomonas is niet ernstig en geeft bij veel mensen weinig tot geen klachten. Ook kunnen klachten pas jaren na de besmetting optreden.

Klachten komen bij vrouwen vaker voor dan bij mannen. Zij kunnen last krijgen van jeuk en veel afscheiding van de vagina. De schaamlippen en binnenkant van de vagina kunnen rood, gezwollen en pijnlijk zijn, waardoor plassen pijnlijk kan zijn.
Mannen kunnen `s ochtends wat afscheiding hebben en ook een brandend gevoel bij het plassen.

Wanneer een patiënt veel klachten van de Trichomonas infectie ervaart kan een behandeling met antibiotica ingezet worden. Seksuele partner(s) moeten dan ook mee behandeld worden, om een nieuwe infectie te voorkomen. Een infectie kan voorkomen worden door veilig vrijen.

Let op: bovenstaande informatie is slechts beknopt en onvolledig. De informatie is afkomstig van openbare bronnen, dokters, apotheken en/of bijsluiters en bevat nimmer een (eigen) mening, opinie of advies van Dokteronline.com. Voor gedetailleerde informatie over eventueel genoemde producten en bijwerkingen verwijzen wij u naar de desbetreffende bijsluiter.

Product
Prijs *
Product – Prijs *

* Prijs is inclusief BTW.