Spier - Gewrichtspijn

Spier - Gewrichtspijn

Stijve spieren en/of gewrichten kunnen ervoor zorgen dat u last krijgt van spierpijn. Spierpijn kan voortkomen uit een dag intensief sporten, een verkeerde houding of ongewone inspanning. In de spier hopen afvalstoffen (melkzuur) zich op, zodra deze ophoping de zenuwen raakt wordt er spierpijn waargenomen. Een oplossing kan zijn om uw vermoeide spieren in te smeren met crème. Een crème zorgt vaak voor afgifte van warmte en maakt de spieren weer soepeler.

Gewrichtspijn komt vaak door slijtage (artrose) of door ontstekingspijn (artritis / reuma). U kunt pijnstillers gebruiken om de pijn te verminderen en toch in beweging te kunnen blijven. Warmte kan ook helpen om de gewrichten soepeler te houden. Een infraroodlamp geeft warmte af de diep in de spieren en gewrichten doordringt. Infraroodlampen zijn hier ook online verkrijgbaar via de met Dokteronline.com samenwerkende drogisterij.

Pijnpleister tegen spier- en gewrichtspijn
Soms helpt een crème of tablet niet altijd tegen spier of gewrichtspijn. U kunt er dan voor kiezen om een pijnpleister te gebruiken. U kunt denken aan een warmtepleister of aan Medisana Medistim. Dit zijn verschillende manieren van pijnbestrijding tegen spier- en gewrichtspijn.

Toon meer

Apotheekproduct(en) in deze categorie

Informatie dossiers