Strepsils

Strepsils

0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Strepsils en Strepfen keelpastilles helpen bij keelpijn. De zuigtabletten verzachten een zere keel en zijn verkrijgbaar in diverse smaken. Meer info

Laagste prijs
€ 4,70
Beschikbaarheid
In voorraad
Recept vereist
Nee

* Prijs is inclusief BTW.

  • iDeal
  • MisterCash
  • Klarna
  • Sofort
  • Zelf overboeken

Wat is Strepsils/Strepfen?


Strepsils en Strepfen keelpastilles helpen bij keelpijn. De zuigtabletten verzachten een zere keel en zijn verkrijgbaar in diverse smaken.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Strepsils en Strepfen worden gebruikt bij keelpijn als gevolg van verkoudheid of griep. Door het virus zwelt het weefsel in de keel op, wat pijn veroorzaakt en het slikken kan bemoeilijken. Strepsils en Strepfen werken op verschillende manieren:


  • Strepsils keeltabletten zijn bedoeld voor beginnende keelpijn. De werkzame stoffen amylmetacresol en dichloorbenzylalcohol ontsmetten de keel, waardoor de kans op een keelontsteking vermindert. Strepsils zijn verkrijgbaar in veel verschillende smaken, waaronder honing/citroen, aardbei en sinaasappel/vitamine C.
  • Strepfen keeltabletten bevatten flurbiprofen: een ontstekingsremmende pijnstiller. Dit medicijn verlaagt koorts, vermindert zwelling in de keel en heeft een sterke pijnstillende werking. Strepfen werkt snel: al na een half uur verminderen de klachten. Deze keeltabletten zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.Hoe gebruikt en doseert u Strepsils/Strepfen?


Strepsils en Strepfen keeltabletten worden als volgt gebruikt:


  • Strepsils: Volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar: 1 tablet per twee tot drie uur langzaam opzuigen. Gebruik Strepsils niet langer dan 3 dagen achtereen. NB: Strepsils ‘Cool’ zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.
  • Strepfen: Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 1 tablet per drie tot zes uur langzaam opzuigen. Gebruik niet meer dan 5 zuigtabletten per dag en neem de tabletten niet langer dan 3 dagen achtereen in.


Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Bij het gebruik van Strepsils zijn geen bijwerkingen te verwachten. Krijgt u toch last van klachten, overleg dan met de arts.
Bij het gebruik van Strepfen komen heel soms bijwerkingen voor. Het gaat dan om klachten als een branderig of droog gevoel in de mond, maagdarmklachten, hoofdpijn of duizeligheid. Krijgt u veel last van deze of andere bijwerkingen, raadpleeg dan de arts. In de bijsluiter leest u meer over dit onderwerp.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Gebruik Strepsils en Strepfen niet als u overgevoelig bent voor een van de bestanddelen (zie bijsluiter). U mag Strepfen keeltabletten niet gebruiken als u lijdt aan (of in het verleden last heeft gehad van) bloedingen in het maagdarmkanaal, als u lijdt aan een lever-, nier- of hartafwijking of als u andere pijnstillers van het type NSAID gebruikt. Gebruikt u andere medicijnen, dan kunnen deze een wisselwerking hebben met Strepfen. In de bijsluiter staat meer informatie over de wisselwerkingen, contra-indicaties en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Strepsils en Strepfen niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft, tenzij de arts anders adviseert.

Neem geen deel aan het verkeer als u last heeft van bijwerkingen die uw rijvaardigheid beïnvloeden.

Drink liever geen alcohol zolang u Strepfen keeltabletten gebruikt.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Strepsils

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven