Sunya

Sunya

Sunya is een anticonceptiepil. De werkzame stoffen in dit medicijn zijn ethinylestradiol en gestodeen. Deze combinatiepil is gemakkelijk in gebruik en wordt doorgaans goed verdragen. U kunt Sunya online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Wat is Sunya?


Sunya is een anticonceptiepil. De werkzame stoffen in dit medicijn zijn ethinylestradiol en gestodeen. Deze combinatiepil is gemakkelijk in gebruik en wordt doorgaans goed verdragen. U kunt Sunya online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


De anticonceptiepil is in de eerste plaats bedoeld om een zwangerschap te voorkomen. Sunya doet dat door de eisprong te remmen en het slijmvlies in de baarmoeder(mond) ongeschikt te maken voor een bevruchting. Artsen schrijven deze pil ook voor bij menstruatieproblemen. Bij het gebruik van deze pil verminderen klachten als een onregelmatige cyclus, hevige buikpijn en abnormale bloedingen.

Hoe gebruikt u Sunya?


De anticonceptiepil is het betrouwbaarst als deze elke dag rond een vast tijdstip wordt ingenomen. Een strip Sunya bestaat uit 21 pillen die allemaal dezelfde hoeveelheid van de werkzame stoffen bevatten. Slik iedere dag 1 tablet totdat de strip leeg is. Daarna stopt u zeven dagen met het innemen van de pil. Tijdens deze week krijgt u een onttrekkingsbloeding. Begin op de achtste dag aan een nieuwe strip, ook als de bloeding nog niet is gestopt.
Vergeet u een tablet in te nemen, dan kan de bescherming tegen een zwangerschap verminderen. Dat geldt ook als u een tablet uitbraakt of als u last van hevige diarree heeft. In de bijsluiter leest u wat u in dat geval moet doen. Een arts of apotheker kan u ook advies geven.

Dosering


De samenwerkende apotheken hebben Sunya online beschikbaar. De dosering is als volgt:


  • Volwassen vrouwen: gedurende 21 dagen eenmaal daags 1 tablet, gevolgd door een stopweek.Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


De anticonceptiepil kan soms bijwerkingen geven. Het gaat daarbij om klachten als:


  • Vasthouden van vocht;
  • Hoofdpijn;
  • Maagdarmklachten;
  • Tussentijdse bloedingen;
  • Pijnlijke en/of gezwollen borsten.Krijgt u last van deze of andere bijwerkingen, raadpleeg dan een arts. Sommige bijwerkingen van de anticonceptiepil kunnen in uitzonderlijke gevallen ernstig zijn. Lees daarom voor gebruik de bijsluiter goed door.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Sunya is niet voor iedereen een geschikte anticonceptiepil. Gebruik dit medicijn niet als u:


  • Overgevoelig bent voor ethinylestradiol, gestodeen of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Een bloedpropje (trombose) in een van uw aderen heeft (gehad);
  • Lijdt of geleden heeft aan een bepaalde vorm van kanker, hart- of vaatziekte, migraine met een aura of een aandoening aan de lever, alvleesklier of nieren;
  • Lijdt aan vaginale bloedingen met een onbekende oorzaak.In de bijsluiter kunt u lezen wanneer u extra voorzichtig moet zijn met dit geneesmiddel. Overleg in dat geval met een arts over het gebruik van Sunya. Gebruikt u verder nog medicijnen? Zorg ervoor dat een arts hiervan op de hoogte is. Sommige geneesmiddelen hebben een wisselwerking met deze anticonceptiepil.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Sunya is niet geschikt voor zwangere vrouwen. Gebruik deze anticonceptiepil niet als u borstvoeding wil geven. Een arts kan u eventueel een andere anticonceptiepil voorschrijven.

Dit geneesmiddel beïnvloedt uw rijvaardigheid niet en heeft geen wisselwerking met alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Sunya

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven