Symbicort

Symbicort

Symbicort is een luchtwegverwijder om astma en chronische obstructieve longziekten (COPD) te behandelen. Het medicijn bevat de stoffen budesonide en formoterolfumaraatdihydraat. Symbicort turbohaler voorkomt aanvallen van benauwdheid, remt de ontstekingen en beschermt de luchtwegen tegen prikkels. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Symbicort?


Symbicort is een luchtwegverwijder om astma en chronische obstructieve longziekten (COPD) te behandelen. Het medicijn bevat de stoffen budesonide en formoterolfumaraatdihydraat. Symbicort turbohaler voorkomt aanvallen van benauwdheid, remt de ontstekingen en beschermt de luchtwegen tegen prikkels. Het werkt als een luchtwegverwijder, zodat benauwdheid afneemt en u makkelijker adem kunt halen.

Gebruik Symbicort


Adem eerst goed uit voordat u inhaleert. Vervolgens haalt u diep en krachtig adem door het mondstuk van de inhaler. Het medicijn komt rechtstreeks in de longen en zal hier optimaal zijn werking doen. Adem niet uit door het mondstuk. Spoel ten slotte uw mond met water om de kans op schimmelinfectie te voorkomen.

Het kan 1 tot 2 weken duren voordat u het gewenste effect merkt. Stop dus niet te snel als u twijfelt over de werking. Wilt u stoppen met de Symbicort turbohaler, bouw het gebruik dan langzaam af. Overleg dit met uw arts.

Dosering


Gebruik de dosering zoals die is voorgeschreven door uw arts. Het hangt van de ernst van de klachten af in welke mate u Symbicort dient te gebruiken. De gebruikelijke dosis voor volwassenen is tweemaal daags 1 inhalatie. Voor kinderen van 6 tot 11 jaar is er een lagere variant beschikbaar. Voor het gewenste resultaat is het belangrijk dat u Symbicort elke dag gebruikt. Laat u regelmatig door uw arts controleren, zodat u altijd de juiste dosering gebruikt.

Symbicort bijwerkingen


Symbicort geeft mogelijk bijwerkingen. Veelvoorkomende bijwerkingen zijn hoofdpijn, irritatie in de keel, heesheid en een droge mond. Het is belangrijk dat u uw mond spoelt na gebruik van Symbicort, om achtergebleven stoffen van het medicijn weg te spoelen. Dit verkleint de kans op schimmelinfectie. In de Symbicort bijsluiter vindt u het complete overzicht van bijwerkingen.

Let op:
Gebruik van Symbicort wordt afgeraden bij zwangerschap en borstvoeding.
Symbicort is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Symbicort

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven