Tamiflu

Tamiflu

Tamiflu is een antivirusmiddel dat gebruikt wordt bij diverse soorten influenza (griep). De werkzame stof oseltamivir behoort tot de zogenaamde neuraminidaseremmers, geneesmiddelen die voorkomen dat een virus zich in het lichaam kan uitbreiden. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Tamiflu?


Tamiflu is een antivirusmiddel dat gebruikt wordt bij diverse soorten influenza (griep). De werkzame stof oseltamivir behoort tot de zogenaamde neuraminidaseremmers, geneesmiddelen die voorkomen dat een virus zich in het lichaam kan uitbreiden. Tamiflu kan preventief gebruikt worden om een besmetting met een griepvirus voorkomen. Is er toch sprake van een infectie, dan kan Tamiflu de symptomen verminderen en de duur van de ziekte verkorten.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Tamiflu wordt zowel ter voorkoming als genezing van griep gebruikt. Het medicijn kan worden ingezet bij verschillende griepvarianten, waaronder de gewone griep, de Mexicaanse griep en de vogelgriep.

Hoe gebruikt u Tamiflu?


De capsules Tamiflu moeten in hun geheel worden ingenomen met water. Slik dit geneesmiddel bij voorkeur tijdens de maaltijd, dit voorkomt of vermindert bijwerkingen als misselijkheid en buikpijn. Het is belangrijk dat u de voorgeschreven kuur helemaal afmaakt. Stopt u eerder met Tamiflu, dan kan het virus zich alsnog in uw lichaam uitbreiden.

Dosering


Tamiflu is, bij de apotheken die met Dokteronline.com samenwerken, verkrijgbaar in capsules van 75 mg, 45 mg en 30 mg en als poeder ter bereiding voor suspensie (12 mg/ml). Tenzij een arts anders bepaalt, geldt het volgende doseringsadvies:

Ter voorkoming van een besmetting:


  • Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar: gedurende 10 dagen eenmaal daags (bij voorkeur ’s ochtends) 1 capsule à 75 mg. Start de behandeling met Tamiflu binnen twee dagen nadat er contact is geweest met een besmette persoon.Ter behandeling van griep:

  • Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar: gedurende 5 dagen tweemaal daags 1 capsule à 75 mg. Begin uiterlijk 48 uur na het ontstaan van de klachten met het innemen van Tamiflu.Voor kinderen vanaf 40 kilo geldt eenzelfde doseringsadvies als bij volwassenen, tenzij een arts anders adviseert. Als het kind de capsules van 75 mg niet kan doorslikken, kunnen de kleinere capsules van 40 mg en 35 mg besteld worden. Een dosis bestaat dan uit 1 capsule van 40 mg en 1 capsule van 35 mg. Voor kleinere kinderen een baby’s zal een arts een aangepaste dosering voorschrijven in de vorm van een suspensie (drank). Wijk niet af van de voorgeschreven dosering. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Bij het gebruik van Tamiflu kunnen soms bijwerkingen optreden, waaronder:


  • Hoofdpijn (vooral bij langdurig gebruik);
  • Misselijkheid, buikpijn, overgeven. Deze bijwerkingen treden vooral de eerste twee dagen op en verdwijnen daarna vanzelf.Meer informatie over de eventuele bijwerkingen vindt u in de bijsluiter.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Tamiflu is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit antivirusmiddel niet als u:


  • Overgevoelig bent voor de werkzame stof oseltamivir.Lijdt u aan nierproblemen of een andere ernstige aandoening, overleg dan met een arts over het gebruik van Tamiflu. Vermeld bij uw bestelling, bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek, welke geneesmiddelen u nog meer gebruikt. Sommige medicijnen kunnen elkaars werking beïnvloeden.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Tamiflu uitsluitend op advies van een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Er gelden voor dit medicijn geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Informatie dossiers
Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Tamiflu

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven