Tavegil

Tavegil

Tavegil is een antihistaminicum, oftewel een medicijn dat allergische reacties onderdrukt. De werkzame stof in de tabletten is clemastine. U kunt Tavegil online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Tavegil?


Tavegil is een antihistaminicum, oftewel een medicijn dat allergische reacties onderdrukt. De werkzame stof in de tabletten is clemastine. U kunt Tavegil online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven Tavegil voor bij hooikoorts, contactallergie of andere overgevoeligheidsreacties. De klachten die hiermee gepaard kunnen gaan, zijn onder andere:


 • Niesbuien;
 • Loopneus of verstopte neus;
 • Jeukende ogen;
 • Benauwdheid;
 • Huiduitslag met of zonder jeuk;
 • Galbulten;
 • Acute eczeem.Tavegil vermindert deze verschijnselen. De tabletten werken binnen 1 tot 2 uur. Het effect van Tavegil houdt ongeveer 12 uur lang aan. Het medicijn kan ook gebruikt worden om allergische reacties te voorkomen.

Hoe gebruikt u Tavegil?


Neem de tablet Tavegil in op een lege maag, dat wil zeggen een half uur voor het eten of twee uur na de maaltijd. Slik de tablet zonder te kauwen door met voldoende vloeistof. Wilt u Tavegil gebruiken om klachten te voorkomen, slik het medicijn dan een uur voordat u in aanraking komt met de stof waarvoor u allergisch bent.

Dosering


De samenwerkende apotheken hebben Tavegil online beschikbaar. Een arts bepaalt hoe vaak en hoe lang u dit medicijn moet innemen. De algemene richtlijnen voor dosering zijn als volgt:


 • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: tweemaal daags 1 tablet à 1 mg.Dit medicijn is in deze dosering niet bedoeld voor kinderen jonger dan 12 jaar. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Tavegil kan soms bijwerkingen geven, hoewel niet iedereen die dit middel slikt daar last van krijgt. De bijwerkingen waarmee u te maken kunt krijgen, zijn onder andere:


 • Vermoeidheid;
 • Sufheid, slaperigheid;
 • Hoofdpijn;
 • Slapeloosheid;
 • Duizeligheid.Neem contact op met een arts of apotheker als u last krijgt van bijwerkingen, ook als het gaat om klachten die niet vermeld staan in de bijsluiter.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Tavegil is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:


 • Overgevoelig bent voor clemastine of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Lijdt aan porfyrie.Heeft u glaucoom, een maagzweer, darmafsluiting of bepaalde prostaatproblemen, dan moet u extra voorzichtig zijn met dit geneesmiddel. Overleg met een arts of u Tavegil kunt gebruiken. Breng een arts ook op de hoogte van uw medicijngebruik: sommige geneesmiddelen hebben een wisselwerking met Tavegil. In de bijsluiter staat meer informatie over de contra-indicaties, wisselwerkingen en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Tavegil alleen op strikt advies van een arts als u zwanger bent. Tavegil mag niet worden ingenomen tijdens de laatste periode van de zwangerschap. Dit geneesmiddel wordt uitgescheiden in moedermelk en mag daarom niet worden gebruikt als u borstvoeding geeft.

Tavegil kan u soms slaperig of duizelig maken, waardoor u minder snel kunt reageren. Neem alleen deel aan het verkeer als u geen last heeft van deze bijwerkingen.

Alcohol versterkt de bijwerkingen van Tavegil. Matig of staak uw inname van sterke drank zolang u dit geneesmiddel gebruikt.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Tavegil

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven