Telfast

Telfast

Telfast behoort tot de groep van antihistaminica (anti-allergie). De werkzame stof in Telfast is fexofenadine. Het wordt voorgeschreven door de arts bij: hooikoorts chronische urticaria jeuk ontstoken ogen en neusslijmvlies Hooikoorts begint in de lente als alles in de natuur weer tot bloei komt. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Telfast?


Telfast behoort tot de groep van antihistaminica (anti-allergie). De werkzame stof in Telfast is fexofenadine. Het wordt voorgeschreven door de arts bij:


  • hooikoorts
  • chronische urticaria
  • jeuk
  • ontstoken ogen en neusslijmvliesHooikoorts begint in de lente als alles in de natuur weer tot bloei komt. Door de pollen die door de lucht zweven ontstaat een dichte neus of juist een loopneus, rode ontstoken ogen, jeuk en een kriebel in de neus (niesbui).

(Chronische) urticaria (netelroos of galbulten) is een vreselijk jeukende huiduitslag die meestal een paar uur aanhoudt en vervolgens geleidelijk verdwijnt. Het ontstaat door prikkels van binnenuit of van buitenaf en kan door van alles in gang worden gezet: voeding, toevoegingen, medicijnen, inspanning, zon en infecties. Zelfs door druk, kou en warmte op de huid. Bij chronische urticaria is vaak langdurig gebruik van Telfast nodig.

Bij seizoensgebonden hooikoorts met verschijnselen als ontstoken ogen en neusproblemen volstaat vaak een kuur met Telfast.

Hoe gebruikt u Telfast en in welke dosering


Telfast (flexofenadine hydrochloride) is geschikt voor personen vanaf 12 jaar. Hoe u dit medicijn moet gebruiken is afhankelijk van de voorgeschreven dosering. Lees daarom altijd de verpakking voor de juiste dosis en wijze van innemen.
Telfast blokkeert de werking van histamine waardoor uw klachten afnemen.
De normale dosering is 1 tablet per dag. U kunt deze het beste op een vast tijdstip innemen. Bij voorkeur in de ochtend zodat u er de hele dag profijt van heeft. De werking treedt al na 1 uur in en houdt 24 uur aan. U kunt op ieder moment stoppen met dit geneesmiddel. De kans bestaat dan wel dat uw klachten terugkeren.

Bijwerkingen Telfast


Bij elk geneesmiddel loopt u het risico op bijwerkingen. Ook van Telfast kunt u die krijgen, maar dat is niet per se noodzakelijk.

De meest voorkomende bijwerkingen op een rijtje:


  • hoofdpijn
  • sufheid
  • duizeligheidWisselwerking (interactie) tussen medicijnen is altijd mogelijk. Vertel een arts daarom altijd welke medicijnen u nog meer gebruikt. Daar horen ook de geneesmiddelen bij die u zonder recept heeft gekocht.

Aanvullende informatie over Telfast


Telfast is bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken beschikbaar in de variant Telfast (flexofenadine hydrochloride) 120 mg 30 tablets.
Bewaar Telfast onder de 30ºC in de originele verpakking, omdat het medicijn dan beter bestand is tegen invloeden van buiten zoals vocht. Gebruik Telfast niet meer na de expiratiedatum.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Telfast

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven