Tetralysal

Tetralysal

Tetralysal is een antibioticum: een medicijn tegen bacteriële infecties. De werkzame stof lymecycline behoort tot de groep tetracycline-antibiotica. Dit medicijn doodt verschillende soorten bacteriën. Tetralysal wordt snel opgenomen in het lichaam en verspreidt zich via het bloed naar de ontstoken weefsels. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Tetralysal?


Tetralysal is een antibioticum: een medicijn tegen bacteriële infecties. De werkzame stof lymecycline behoort tot de groep tetracycline-antibiotica. Dit medicijn doodt verschillende soorten bacteriën. Tetralysal wordt snel opgenomen in het lichaam en verspreidt zich via het bloed naar de ontstoken weefsels. Dit geneesmiddel is alleen op recept verkrijgbaar bij de apotheek.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven een antibioticakuur met Tetralysal vooral voor bij huidinfecties, zoals ernstige acne (puistjes met onderhuidse ontstekingen) of rosacea (rode vlekken op wangen, voorhoofd, neus of kin). Andere aandoeningen die behandeld kunnen worden met Tetralysal zijn onder andere luchtweginfecties, ooginfecties, seksueel overdraagbare aandoeningen en blaasontsteking.

Hoe gebruikt u Tetralysal?


Neem de capsule Tetralysal voor de maaltijd in met een groot glas water. Kauw de capsule niet kapot, maar slik deze in zijn geheel door. Maak de kuur altijd helemaal af, ook als de symptomen zoals pijn, koorts en ontstekingsreacties in de huid al eerder verdwenen zijn. Stopt u eerder met het innemen van Tetralysal, dan worden niet alle bacteriën gedood en kan de infectie terugkomen. Een arts bepaalt de lengte van de antibioticakuur. Dit kan variëren van acht dagen tot enkele weken.

Dosering


Tenzij een arts anders bepaalt, geldt het volgende doseringsadvies:

  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: een- tot tweemaal daags 1 capsule à 300 mg gedurende de voorgeschreven periode.

Tetralysal capsules zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. Wijk niet af van de voorgeschreven dosering en lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Gedurende de behandeling met Tetralysal kunt u soms last krijgen van bijwerkingen, zoals bijvoorbeeld:

  • Maagdarmklachten (buikpijn misselijkheid, overgeven en/of diarree);
  • Hoofdpijn;
  • Duizeligheid;
  • Huiduitslag;
  • Overgevoeligheid van de huid voor zonlicht: mijd direct zonlicht en staak het gebruik van de zonnebank zolang u dit medicijn gebruikt.

Overleg met een arts als u veel last heeft van deze of andere klachten. In de bijsluiter leest u meer over de mogelijke bijwerkingen van dit antibioticum.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Tetralysal is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:

  • Overgevoelig bent voor lymecycline of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Zwanger bent of borstvoeding geeft;
  • Lijdt aan een ernstige nier- of leverafwijking;
  • Behandeld wordt met medicijnen van het type retinoïden (vitamine A-afgeleiden).

Heeft u gezondheidsproblemen, overleg dan met een arts of u Tetralysal veilig kunt gebruiken. Tetralysal heeft een wisselwerking met een aantal andere geneesmiddelen, waaronder bepaalde antistollingsmiddelen en andere antibiotica. Vermeld bij uw bestelling, bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek, welke medicijnen u gebruikt. Een arts weet of deze met Tetralysal gecombineerd kunnen worden.

Let op: gebruik Tetralysal niet als de uiterste houdbaarheidsdatum op de verpakking verstreken is. Dit kan schade aan de nieren veroorzaken.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Tetralysal niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Dit geneesmiddel kan soms duizeligheid veroorzaken. Neem geen deel aan het verkeer als u hier last van heeft.

Sterke drank kan de bijwerkingen van Tetralysal veroorzaken of verergeren. Wees daarom voorzichtig met het gebruik van alcohol zolang u dit medicijn inneemt.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Tetralysal

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven