Tostran

Tostran

Tostran is een hormoonpreparaat voor mannen. De gel is bedoeld voor gebruik op de huid en bevat als werkzame stof het mannelijk geslachtshormoon testosteron. Tostran heft een tekort aan testosteron op. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Let op: Momenteel kunt u alleen een arts consult voor Tostran aanvragen zonder een andere behandeling toe te voegen aan uw bestelling via de apotheek.

Wat is Tostran?


Tostran is een hormoonpreparaat voor mannen. De gel is bedoeld voor gebruik op de huid en bevat als werkzame stof het mannelijk geslachtshormoon testosteron. Tostran heft een tekort aan testosteron op. Dit geneesmiddel is receptplichtig.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Tostran is bedoeld voor mannen die last hebben van een tekort aan testosteron. Het hormoon testosteron wordt door het lichaam aangemaakt. Als de leeftijd stijgt, neemt de hormoonproductie echter gestaag af. Bij sommige mannen kan dit resulteren in een te lage testosteronspiegel. De kenmerken van deze aandoening zijn onder andere:


 • Verminderde seksdrive;
 • Erectieproblemen;
 • Vermoeidheid, lusteloosheid;
 • Problemen met slapen;
 • Stemmingswisselingen of neerslachtigheid;
 • Afname van spierkracht;
 • Toename van het buikvet.Tostran vult het hormoontekort aan, waardoor de klachten verminderen of verdwijnen.

Hoe gebruikt u Tostran?


Breng de gel op een vast tijdstip (bij voorkeur ’s ochtends) aan op een gereinigde, droge huid en wrijf totdat het product volledig door de huid is opgenomen. Was daarna direct uw handen. Wacht minimaal twee uur na het aanbrengen van Tostran voordat u een bad of douche neemt. Aanbevolen wordt om de gel de ene dag op de huid van de buik aan te brengen, en de dag erna op de binnenkant van beide dijen. Wissel deze plekken dagelijks af om huidirritatie te voorkomen.
Vrouwen en kinderen mogen niet in contact komen met Tostran. Was de huid voordat u huid-op-huidcontact heeft met uw partner.

Dosering


Tostran gel is verpakt in een flacon met een doseringspomp. Bij één druk op de pomp komt er 0,5 gram gel (= 10 mg testosteron) uit de flacon. Een arts bepaalt hoeveel gel u per dag moet gebruiken. Over het algemeen is de aanbevolen dosering als volgt:


 • Volwassenen: eenmaal daags 3 gram gel (bevat 60 mg testosteron) bij voorkeur ’s ochtends aanbrengen op de huid.Gebruik niet meer dan 4 gram gel (80 mg testosteron) per dag. Een arts bepaalt hoe lang u dit medicijn moet gebruiken. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Tijdens de behandeling met Tostran kunnen er bijwerkingen optreden, waaronder:


 • Huidirritatie op de plekken waar de gel is aangebracht;
 • Verhoging van de bloeddruk;
 • Zwelling van handen en voeten.Heeft u veel last van deze of andere bijwerkingen, vraag dan advies aan een arts. Meer informatie over de mogelijke bijwerkingen vindt u in de bijsluiter.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Tostran is niet voor iedereen geschikt. Gebruik de gel niet als u:


 • Overgevoelig bent voor testosteron of een van de gebruikte hulpmiddelen in de gel;
 • Lijdt of geleden heeft aan prostaat- of borstkanker;
 • Jonger dan 18 jaar bent;
 • Een vrouw bent.Overleg met een arts over het gebruik van dit medicijn als u een vergrote prostaat, een hoge bloeddruk of andere gezondheidsproblemen heeft. Tostran kan een wisselwerking hebben met andere geneesmiddelen. Vermeld bij uw arts consult welke andere medicijnen u gebruikt.

Let op: Testosteronpreparaten kunnen de ontwikkeling van een ongeboren baby schaden. Zwangere vrouwen of vrouwen die zwanger willen worden, mogen niet in contact komen met dit medicijn. In de bijsluiter leest u meer over de contra-indicaties, wisselwerkingen en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Dit geneesmiddel mag niet door vrouwen gebruikt worden.

Er gelden geen waarschuwingen betreft rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Tostran

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven