Tradolan

Tradolan

Tradolan heeft een sterke pijnstillende werking. Dit geneesmiddel werkt op basis van tramadol, een morfine-achtige pijnstiller (opiaat). U kunt Tradolan online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Tradolan?


Tradolan heeft een sterke pijnstillende werking. Dit geneesmiddel werkt op basis van tramadol, een morfine-achtige pijnstiller (opiaat). U kunt Tradolan online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. Het recept dat u nodig heeft, wordt verzorgd na het online consult.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven Tradolan voor bij matige tot ernstige pijnklachten, zoals:


 • Zenuwpijn;
 • Pijn als gevolg van een ernstige ziekte, operatie of letsel;
 • Artrose;
 • Hevige migraine.Deze pijnstiller kan ook gebruikt worden bij pijnklachten door een andere oorzaak. Tradolan onderbreekt de pijnprikkels in het centrale zenuwstelsel. Hierdoor wordt matige tot hevige pijn snel verlicht.

Hoe gebruikt u Tradolan?


De samenwerkende apotheken hebben Tradolan online verkrijgbaar als gewone tablet en als tablet met vertraagde afgifte (‘retard’). Neem de tablet zonder te kauwen in met wat vloeistof. Het pijnstillende effect treedt na ongeveer een uur op en kan tot twaalf uur lang aanhouden. U kunt Tradolan zowel met als zonder voedsel innemen.

Dosering


Tradolan is beschikbaar in diverse sterktes. Een arts bepaalt welke sterkte past bij uw pijnklachten. De algemene richtlijnen voor de dosering van pijnstillers op basis van tramadol zijn als volgt:


 • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: tweemaal daags 1 tablet in de voorgeschreven sterkte.Neem niet meer dan 400 mg tramadol per etmaal. Wijk niet af van de voorgeschreven dosering en lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Als u behandeld wordt met Tradolan kunt u last krijgen van bijwerkingen, zoals:


 • Sufheid, vermoeidheid of slaperigheid;
 • Misselijkheid en braken;
 • Duizeligheid;
 • Verstopping (obstipatie).Meestal nemen eventuele bijwerkingen na een paar dagen of weken vanzelf af. Het lichaam is dan gewend geraakt aan de werkzame stof. Blijft u last houden van bijwerkingen, overleg dan met een arts, ook als het gaat om bijwerkingen die niet vermeld staan in de bijsluiter.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Tradolan is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik deze pijnstiller niet als u:


 • Overgevoelig bent voor tramadol of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Een overdosis heeft genomen van alcohol, slaapmiddelen of andere (genees)middelen die werken via het centrale zenuwstelsel;
 • Lijdt aan epilepsie die niet met medicijnen wordt behandeld;
 • Behandeld wordt of net bent geweest met bepaalde antidepressiva (MAO-remmers).Heeft u last van andere gezondheidsklachten, overleg dan eerst met een arts of u Tradolan kunt innemen. Gebruikt u nog andere geneesmiddelen? Deze kunnen een wisselwerking hebben met Tradolan. Breng een arts daarom altijd op de hoogte van uw medicijngebruik. In de bijsluiter vindt u meer informatie over dit onderwerp.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Tradolan mag niet worden gebruikt tijdens een zwangerschap. Geeft u borstvoeding, dan wordt het gebruik van deze pijnstiller meestal afgeraden. Overleg in dat geval met een arts.

Tradolan kan (vooral in het begin) bijwerkingen geven als slaperigheid, sufheid en duizeligheid. Neem geen deel aan het verkeer zolang u hier last van heeft.

Alcohol kan de bijwerkingen van Tradolan uitlokken of verergeren. Combineer Tradolan daarom nooit met sterke drank.

Let op
Het is niet toegestaan om meer dan 400 mg Tramadol per dag, met een max. van 30 dagen, per arts consult aan te vragen. Deze orders worden afgekeurd door met Dokteronline.com samenwerkende artsen en apotheken.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Tradolan

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven