Tramadol Actavis

Tramadol Actavis

Tramadol Actavis is een morfineachtige pijnstiller. De werkzame stof tramadol onderbreekt de overdracht van pijnprikkels in het centrale zenuwstelsel, waardoor matige tot hevige pijnklachten afnemen. Tramadol Actavis werkt zeer krachtig. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Tramadol Actavis?


Tramadol Actavis is een morfineachtige pijnstiller. De werkzame stof tramadol onderbreekt de overdracht van pijnprikkels in het centrale zenuwstelsel, waardoor matige tot hevige pijnklachten afnemen. Tramadol Actavis werkt zeer krachtig. Artsen schrijven deze pijnstiller alleen voor als paracetamol of ontstekingsremmende analgetica (zoals ibuprofen of aspirine) niet genoeg werken.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Tramadol Actavis wordt gebruikt bij diverse intense pijnklachten, bijvoorbeeld als gevolg van:


 • Een operatie of verwonding;
 • Zenuwpijn;
 • Artrose;
 • Migraine.Dit medicijn helpt ook bij pijnklachten met een andere oorzaak.

Hoe gebruikt u Tramadol Actavis?


Tramadol Actavis is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek in capsules. Slik de capsule in zijn geheel door met voldoende water. U kunt dit geneesmiddel met of zonder voedsel innemen. De pijnstillende werking begint meestal binnen een uur. Neem altijd de laagst mogelijke dosering en gebruik Tramadol Actavis niet langer dan strikt noodzakelijk.

Dosering


Tenzij een arts anders bepaalt, is de gebruikelijke dosering van Tramadol Actavis als volgt:


 • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: iedere 4 tot 6 uur 1 of 2 capsules à 50 mg.Neem niet meer dan 400 mg tramadol (8 capsules à 50 mg) per dag in. Tramadol Actavis is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. Wijk niet af van de voorgeschreven dosering en lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Als u Tramadol Actavis gebruikt, kunt u last krijgen van bijwerkingen, zoals:


 • Sufheid en slaperigheid;
 • Misselijkheid en braken;
 • Droge mond;
 • Duizeligheid;
 • Zweten;
 • Obstipatie.De meeste klachten nemen doorgaans na verloop van tijd af, als het lichaam gewend is geraakt aan het medicijn. Houdt u langdurig last van bijwerkingen, overleg dan met een arts. In de bijsluiter leest u meer over de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Tramadol Actavis is niet voor iedereen een geschikte pijnstiller. Gebruik dit geneesmiddel niet als u:


 • Overgevoelig bent voor tramadol of een van de gebruikte hulpstoffen;
 • Zwanger bent;
 • Lijdt aan epilepsie die niet onder controle is;
 • Veel alcohol, slaapmiddelen of andere (genees)middelen gebruikt die het centrale zenuwstelsel beïnvloeden;
 • Behandeld wordt of net behandeld bent geweest met medicijnen van het type MAO-remmers.Heeft u een aandoening die hierboven niet vermeld staat, overleg dan met een arts over het gebruik van Tramadol Actavis. De werkzame stof tramadol heeft een wisselwerking met andere geneesmiddelen, waaronder bepaalde medicijnen tegen hartritmestoornissen en depressies. Vermeld daarom bij uw bestelling, bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek, welke medicijnen of voedingssupplementen u gebruikt, zodat een arts hier rekening mee kan houden. In de bijsluiter vindt u meer informatie over de contra-indicaties, wisselwerkingen en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Tramadol Actavis niet als u zwanger bent. Overleg met een arts over het gebruik van deze pijnstiller als u borstvoeding geeft.

Dit geneesmiddel kan (vooral in het begin) bijwerkingen als slaperigheid, duizeligheid en een verminderd reactievermogen veroorzaken. Neem geen deel aan het verkeer en bedien geen gevaarlijke machines zolang u hier last van heeft.

Combineer Tramadol Actavis niet met sterke drank: alcohol kan bepaalde bijwerkingen versterken.

Let op
Het is niet toegestaan om meer dan 400 mg Tramadol per dag, met een maximum van 30 dagen, per arts consult aan te vragen. Deze orders worden afgekeurd door met Dokteronline.com samenwerkende artsen en apotheken.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Tramadol Actavis

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven