Tramadol

Tramadol doseringTramadol wordt voorgeschreven bij hevige of chronische pijn. Het is een morfine-achtige pijnstiller en valt onder opioïden. Tramadol is verkrijgbaar bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken in 50mg en 100mg, in druppels en capsules. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt is het belangrijk dat u zich houdt aan de juiste dosering. Volg de instructies van een arts en lees de bijsluiter goed door voor gebruik.

Dosering volwassenen


Capsules: de dosering is afhankelijk van hoe ernstig de pijn is. Voor volwassenen is de gebruikelijke Tramadol dosering 50mg of 100mg. U neemt de capsule elke 4 á 6 uur met wat water. Slik de pijnstiller in één keer door, het is niet de bedoeling dat u erop kauwt. Gebruik niet meer dan 400mg per dag.
Druppels: neem iedere 4 á 6 uur, 20 tot 40 druppels. De maximale dosering per dag is 160 druppels (400mg).

Dosering kinderen


Capsules: Tramadol is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. Voor kinderen vanaf 12 jaar geldt dezelfde dosering als volwassenen: elke 4 á 6 uur, 50mg of 100mg, afhankelijk van het voorschrift van een arts.
Druppels: voor kinderen vanaf 12 jaar komt de dosering overeen met die van volwassenen: 20 tot 40 druppels, elke 4 á 6 uur.

Lever- of nierpatiënten


Heeft u ernstige lever of nierproblemen? Gebruik dan geen Tramadol. Bij minder ernstige lever- of nierklachten wordt de dosis verlaagd of de periode tussen het innemen van de capsules verlengd. Problemen aan lever of nieren kunnen namelijk de uitscheiding van Tramadol vertragen.

Let op: bovenstaande informatie is slechts beknopt en onvolledig. De informatie is afkomstig van openbare bronnen, dokters, apotheken en/of bijsluiters en bevat nimmer een (eigen) mening, opinie of advies van Dokteronline.com. Voor gedetailleerde informatie over eventueel genoemde producten en bijwerkingen verwijzen wij u naar de desbetreffende bijsluiter.

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.