Treclin (Treclinac)

Treclin (Treclinac)

Treclin (Treclinac) is een antibacteriële gel voor op de huid. Dit medicijn bevat twee werkzame stoffen: Tretinoïne: een medicijn dat de celdeling van de bovenste huidlaag versnelt, en Clindamycine, een antibioticum dat bepaalde bacteriën op de huid doodt. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Bijsluiter(s)

Wat is Treclin (Treclinac)?


Treclin (Treclinac) is een antibacteriële gel voor op de huid. Dit medicijn bevat twee werkzame stoffen:


  • Tretinoïne: een medicijn dat de celdeling van de bovenste huidlaag versnelt, en
  • Clindamycine, een antibioticum dat bepaalde bacteriën op de huid doodt.Dit medicijn zorgt ervoor dat onzuiverheden verdwijnen, zodat de huid weer gaaf wordt. U kunt Treclin (Treclinac) alleen met een recept van een arts bij samenwerkende apotheken bestellen.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Artsen schrijven Treclin (Treclinac) voor bij acne, een huidaandoening die gepaard gaat met een vette huid, verstopte poriën, mee-eters, puistjes en onderhuidse ontstekingen. De gel doodt de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de ontstekingen. Daarnaast zorgt Treclin (Treclinac) ervoor dat de buitenste huidlaag sneller wordt vervangen, waardoor de poriën niet langer verstopt raken en het ontstaan van nieuwe puistjes voorkomen wordt.

Hoe gebruikt u Treclin (Treclinac)?


Breng de gel met de vingertoppen aan op een schone, droge huid. Gebruik altijd een uiterst kleine hoeveelheid gel ter grootte van een erwt. Laat de gel niet in uw ogen, neus of mond komen en was na gebruik direct uw handen. Het kan enige tijd duren voordat u merkt dat dit medicijn effect heeft. Blijf de gel gewoon gebruiken, ook als de klachten verminderen. Een arts bepaalt hoe lang u dit medicijn moet blijven gebruiken.

Dosering


Tenzij een arts anders bepaalt, is de gebruikelijke dosering van Treclin (Treclinac) als volgt:


  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: eenmaal daags de aangedane huid dun insmeren met de gel. Breng het product bij voorkeur ’s avonds voor het slapen gaan aan op de huid.Dit geneesmiddel is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Treclin (Treclinac) kan soms bijwerkingen veroorzaken, al krijgt niet iedereen hier last van. De bijwerkingen die u eventueel kunt ervaren, zijn onder andere:


  • Huidirritatie (jeuk, schilfering, brandend gevoel, rode vlekken of droogte) op de plekken waar de gel is aangebracht;
  • Tijdelijke verergering van de acne en/of vette huid.Raadpleeg een arts als u tijdens het gebruik van dit medicijn last krijgt van diarree, of als u andere ernstige of aanhoudende bijwerkingen ervaart.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Treclin (Treclinac) is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:


  • Overgevoelig bent voor tretinoïne, clindamycine, andere lincomycine-antibiotica of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Zwanger bent of zwanger probeert te worden.Overleg met een arts of u dit medicijn mag gebruiken als u lijdt aan de ziekte van Crohn of een andere darmontsteking. Gebruikt u verder nog medicijnen, vermeld dit dan bij uw bestelling bij een, met Dokteronline.com samenwerkende, apotheek. Een arts weet of deze geneesmiddelen een wisselwerking hebben met Treclin (Treclinac).

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Treclin (Treclinac) kan de ontwikkeling van een ongeboren kind schaden. U mag dit geneesmiddel niet gebruiken tijdens een zwangerschap of als u zwanger wilt worden. Gebruik tijdens en tot en met 1 maand na de behandeling met dit medicijn een voorbehoedsmiddel om te voorkomen dat u zwanger wordt. Gebruik Treclin (Treclinac) ook niet als u borstvoeding geeft, tenzij een arts anders adviseert.

Er gelden voor dit medicijn geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid en het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Treclin (Treclinac)

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven