Tretinoine (vitamine a zuur)

Tretinoine (vitamine a zuur)

Tretinoïne, oftwel vitamine A-zuur, versnelt de celdeling in de bovenste huidlaag. Hierdoor maken oude huidcellen sneller plaats voor nieuwe huidcellen. Het effect hiervan is te vergelijken met een peeling: de huid wordt gaver en onzuiverheden verdwijnen. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *
Bijsluiter(s)

Wat is Tretinoïne?


Tretinoïne, oftwel vitamine A-zuur, versnelt de celdeling in de bovenste huidlaag. Hierdoor maken oude huidcellen sneller plaats voor nieuwe huidcellen. Het effect hiervan is te vergelijken met een peeling: de huid wordt gaver en onzuiverheden verdwijnen. Tretinoine is als crème en lotion verkrijgbaar bij de met Dokteronline.com samenwerkende apotheken..

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Tretinoïne wordt voorgeschreven bij diverse huidaandoeningen, waaronder:


  • Acne, ook wel jeugdpuistjes genoemd. Deze aandoening gaat gepaard met verstopte poriën, pukkels en (soms) onderhuidse ontstekingen.
  • Rosacea: rode vlekken en zichtbare adertjes op de wangen, neuspunt en voorhoofd.
  • Huidbeschadigingen door blootstelling aan uv-stralen, zoals rimpels, donkere vlekken en ruwe plekken.
  • Striae: kleine littekentjes in de huid op plekken waar deze uitgerekt is geweest. Striae ontstaat bijvoorbeeld na een zwangerschap of gewichtsverlies.
  • Hyperpigmentatie: onregelmatige, bruine pigmentvlekken die voornamelijk op het gezicht verschijnen. Hyperpigmentatie kan onder andere ontstaan door hormoonschommelingen (zwangerschapsmasker), ouderdom of gebruik van medicijnen.Tretinoine zorgt ervoor dat de ontsierde huid sneller vervangen wordt. Littekens, vlekken en andere beschadigingen vervagen hierdoor. Bovendien houdt Tretinoine de poriën open, waardoor er minder snel ontstekingen kunnen ontstaan.

Hoe gebruikt u Tretinoine?


Breng het product dun aan op een schone, droge huid. Behandel alleen de aangedane plekken en vermijd contact met de gezonde huid. Zorg ervoor dat Tretinoine niet in de ogen, neus of een wondje komt. Gebeurt dit toch, spoel de crème of lotion dan af met veel water. Was na het gebruik van Tretinoïne uw handen. Breng dit geneesmiddel bij voorkeur aan voordat u gaat slapen. Wacht hierna minimaal een half uur voordat u een crème of ander cosmetisch product op de behandelde huid aanbrengt.

Dosering


Tenzij de arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering van Tretinoine als volgt:


  • Volwassenen: eenmaal daags (bij voorkeur ’s avonds voor het slapen gaan) de crème of lotion dun aanbrengen op de aangedane plekken.Een arts bepaalt hoe lang u dit medicijn moet blijven gebruiken. Dit geneesmiddel is niet geschikt voor kinderen.

Bijwerkingen


Geneesmiddelen kunnen bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen last krijgt van de genoemde klachten. De bijwerkingen die kunnen optreden bij het gebruik van Tretinoïne zijn onder ander:


  • Huidirritatie op de plek waar het product is aangebracht;
  • Overgevoeligheid voor uv-straling. Tretinoïne vermindert de hoeveelheid pigment in de huid, waardoor de behandelde plekken sneller kunnen verbranden. Mijd direct zonlicht en staak het gebruik van de zonnebank.In de bijsluiter leest u meer over de eventuele bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Tretinoïne is niet voor iedereen een geschikt medicijn. Gebruik dit product niet als u:


  • Overgevoelig bent voor tretinoine of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Zwanger bent of wilt worden.Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Vitamine A-zuur (tretinoïne) kan ernstige afwijkingen bij een ongeboren baby veroorzaken. U mag dit product daarom niet gebruiken als u zwanger bent of binnenkort wil worden.

Gebruik Tretinoine uitsluitend op advies van een arts als u borstvoeding geeft. Smeer de crème of lotion nooit op of rond de tepel.

Dit geneesmiddel heeft geen invloed op uw reactievermogen. U mag bij het gebruik van Tretinoïne alles eten en drinken.

Reviews (5)
4.5 / 5 gebaseerd op 5 reviews

Werkt maar kost tijd

(4/5)
anoniem,

Dit product werkt goed, maar het kost tijd. In het begin lijkt het net alsof het juist erger wordt, maar na een aantal maanden begint het echt heel goed te werken.

Goede levering, goed product

(5/5)
Essen,

Na bestelling heeft het aantal dagen tot een week geduurd voodat product werd opgestuurd. Maar dat is niet erg aangezien de zending met track&trace werd verstuurd en goed ingepakt was. Tot nu toe 2 avonden achter elkaar gebruikt. Ik heb heel erg last van acne en gebruikte hiervoor Benzoylperoxide. Daar ben ik nu mee gestopt. De afgelopen dagen geen last meer gehad van acne sinds dat Tretinoine insmeer. Verder geen last van jeuk of branderig gevoel. Ik merk wel dat mijn huis s avonds na insmeren droog aanvoelt. Het is een kleine tube met beetje gelig creme dat heel snel droogt terwijl insmeert. Ik ga verder in de gaten houden. Als dit product me helemaal helpt tegen de puistjes dan bestel ik herhaalrecept en plaats ik review na langer gebruik.

Top product!

(5/5)
Alkmaar,

Ik ben net 1 week begonnen, mijn acne op mijn kin is eigenlijk helemaal weg. Ben al iets aan t vervellen en mijn huid ziet er wat rozig uit maar merk echt dat mijn huid er nu al veel frisser uit ziet en onwijs mooi glad en zacht. Laat staan dat ik dit nog een paar maanden gebruik. Ik doe het elke avond voordat ik naar bed ga op een schone huid. ik had altijd veel talg bultjes op mijn kin en die zijn echt weg. Mijn pigment vlekken zijn ook al een stuk minder. Kan niet wachten op het resultaat na 1 maand....

Werkt super tegen rimpels!

(5/5)
Amsterdam,

Ik ben blij met de mogelijkheid om vitamine a zuur via Dokteronline.com te kunnen bestellen! Mijn eigen huisarts wilde het niet voor me uitschrijven voor cosmetische doeleinden.

acne is grotendeels verdwenen

(4/5)
Den Haag,

Dit product helpt, mijn huid is wel wat droger, maar ben allang blij dat de ontstekingen weg zijn.

Product review - Tretinoine (vitamine a zuur)

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven