Tretinoine (vitamine a zuur)

Retin A


Retin A is de merknaam van het geneesmiddel tegen acne Acid a Vit, met de werkzame stof Tretinoïne. Het middel is al sinds 1962 internationaal op de markt. Retin A wordt als geneesmiddel gebruikt om huidaandoeningen zoals acne, melasma en andere te behandelen. Retin A is een gel die op de huid aangebracht wordt.

Tretinoïne


Op de huid treedt de werkzame stof Tretinoïne in werking. Tretinoïne (vitamine A zuur) is een afgeleide stof van vitamine A. Deze stof heeft een effect op de snelheid van de celdeling van de huid. Dit maakt de stof als geneesmiddel geschikt om aandoeningen te behandelen waarbij een snellere celdeling in de huid gewenst is. Dit is bijvoorbeeld het geval bij acne. Bij acne vindt er een ophoping van talg in de huid plaats, waardoor kleine ontstekingen ontstaan. Tretinoïne (Retin A) stimuleert de celdeling, waardoor talg gemakkelijker afgevoerd kan worden. Hierdoor vermindert de acne.

Zwangerschapsmasker


Ook bij melasma (zwangerschapsmasker) wordt Retin A voorgeschreven. Hierbij zijn er onregelmatig gevormde donkere vlekken in het gezicht ontstaan. Dit treedt vooral op vrouwen die net bevallen zijn. Vrouwen met een getinte huid hebben hier het meest last van. Ook bij deze aandoening zorgt Retin A ervoor dat door verbeterde celdeling de huid sneller herstelt.

Let op:
Retin A (Tretinoïne) mag overigens NIET tijdens de zwangerschap gebruikt worden! Wanneer u borstvoeding geeft wordt het gebruik van dit middel afgeraden. Hiernaast is voorzichtigheid geboden wanneer u geneesmiddelen gebruikt die de huid uitdrogen of hoge concentraties alcohol bevatten. Een met Dokteronline.com samenwerkende arts zal u hier op wijzen wanneer u een consult voor Retin A aanvraagt.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.