Tretinoine (vitamine a zuur)

Vitamine A zuur


Vitamine A zuur is hetzelfde als Tretinoine. Vitamine A zuur is werkzaam in de celdeling in de bovenste huidlaag. Door het toepassen van vitamine A zuur op de huid treedt er daarom een huidverjongend effect op. Producten die vitamine A zuur bevatten zijn receptplichtig, omdat verkeerd gebruik van deze stof schadelijke effecten kan geven.

Door het stimulerend effect van vitamine A zuur op de celdeling in de huid, wordt het effectief toegepast bij verschillende huidproblemen. Acne, hyperpigmentatie en vlekken op de huid (o.a. zonneschade) kunnen worden behandeld met een crème die vitamine A zuur bevat. Deze stof versnelt de celdeling, waardoor de huid sneller verjongt. Hiernaast zorgt het ervoor dat de productie van collageen en elastine gestimuleerd wordt.

Deze positieve effecten van vitamine A zuur treden meestal niet direct op. De eerste weken – maanden kan er een verslechtering van de huid waargenomen worden. Dit komt omdat de huid moet wennen aan het vitamine A zuur. Het is dan ook aan te raden om het gebruik van de tretinoine crème rustig op te bouwen: Smeer niet meteen elke dag, maar bouw het rustig op. Als er te heftige effecten op uw huid ontstaan, is dit mogelijk een signaal dat uw huid niet snel genoeg kan wennen.

U kunt dus een aantal maatregelen treffen voor u vitamine A zuur gaat gebruiken: Bouw het gebruik rustig op, bescherm uw huid tegen de zon, houd de huid goed vet en stop het gebruik tijdelijk wanneer de huid heftig reageert.
Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.