Trimovate

Trimovate

Trimovate is een ontstekingsremmende huidcrème. Het medicijn is samengesteld uit drie werkzame stoffen: Clobetason, een bijnierschorshormoon dat roodheid en zwelling onderdrukt; Oxytetracycline, een antibioticum dat bacteriën doodt; Nystatine, een schimmeldodend medicijn. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Trimovate?


Trimovate is een ontstekingsremmende huidcrème. Het medicijn is samengesteld uit drie werkzame stoffen:


  • Clobetason, een bijnierschorshormoon dat roodheid en zwelling onderdrukt;
  • Oxytetracycline, een antibioticum dat bacteriën doodt;
  • Nystatine, een schimmeldodend medicijn.Dankzij deze unieke samenstelling heeft Trimovate een driedubbele werking. Het maakt een ontstoken en onrustige huid weer gaaf en glad. U kunt Trimovate online bestellen bij de apotheken die samenwerken met Dokteronline.com.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Trimovate crème wordt gebruikt om een ontstoken huid te behandelen. Huidontstekingen worden vaak veroorzaakt door bacteriën of schimmels, of een combinatie hiervan. Trimovate doodt zowel verschillende soorten bacteriën als diverse schimmels, waardoor de oorzaak van het probleem wordt bestreden. Trimovate crème zorgt ervoor dat de huid minder rood en dik wordt, en vermindert klachten als jeuk en pijn. Dit geneesmiddel wordt onder meer voorgeschreven bij extreme vormen van luieruitslag, bepaalde vormen van acne en bij geïnfecteerd eczeem.

Hoe gebruikt u Trimovate?


Breng de crème aan op een schone, droge huid. Was direct na het aanbrengen van het medicijn uw handen. Zijn de klachten na zeven dagen niet verbeterd, neem dan contact op met een arts. Gebruik dit medicijn alleen op uw gezicht als een arts dat heeft aangeraden, en dan liefst zo kort mogelijk. De gezichtshuid is dun, en daardoor extra gevoelig voor bijwerkingen. Laat de crème niet in de ogen of andere slijmvliezen komen.

Dosering


De samenwerkende apotheken hebben Trimovate online beschikbaar in verpakkingen van 30 gram. Tenzij een arts anders adviseert, is de gebruikelijke dosering van Trimovate als volgt:


  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: een- tot viermaal daags de crème dun aanbrengen op de aangedane huid.Voor jongere kinderen geldt een aangepast doseringsadvies. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Tijdens de behandeling met Trimovate kunt u last krijgen van bijwerkingen, zoals:


  • Huidirritatie op de plekken die behandeld zijn met de crème;
  • Overtollige haargroei op de behandelde plekken (zelden);
  • Verandering van huidskleur op de behandelde plekken (zelden).De bijwerkingen verdwijnen doorgaans als u stopt met het gebruik van dit geneesmiddel. Is dat bij u niet het geval, of heeft u tijdens de behandeling veel last van deze of andere bijwerkingen, neem dan contact op met een arts. In de bijsluiter leest u meer informatie over de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Trimovate is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik de crème niet als u:


  • Overgevoelig bent voor clobetasol, oxytetracycline, nystatine of een van de gebruikte hulpstoffen.Dit geneesmiddel is niet bedoeld voor de behandeling van huidaandoeningen die veroorzaakt worden door een virusinfectie (zoals een koortslip of waterpokken), besmettelijke bacteriële infecties als krentenbaard, of schimmelinfecties als zwemmerseczeem. Gebruikt u nog andere medicijnen voor op de huid, dan kan een arts u vertellen of en hoe u Trimovate hiermee kunt combineren. In de bijsluiter leest u meer informatie over de contra-indicaties, eventuele wisselwerkingen en andere waarschuwingen.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik dit medicijn niet, of uitsluitend op advies van een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Er gelden voor dit medicijn geen waarschuwingen wat betreft rijvaardigheid of het gebruik van alcohol.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Trimovate

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven