Trosyd (Trosyl)

Trosyd (Trosyl)

Trosyd (Trosyl) nagelvloeistof bevat de werkzame stof tioconazol, een geneesmiddel dat tot de zogenaamde antimycotica (schimmeldodende middelen) behoort. De werkzame stof doodt de schimmels die in de nagel aanwezig zijn. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Trosyd?


Trosyd (Trosyl) nagelvloeistof bevat de werkzame stof tioconazol, een geneesmiddel dat tot de zogenaamde antimycotica (schimmeldodende middelen) behoort. De werkzame stof doodt de schimmels die in de nagel aanwezig zijn. Omdat de oplossing rechtstreeks op de aangedane nagel wordt aangebracht, kan de werkzame stof direct doordringen tot de plek waar het nodig is.

Waarvoor wordt Trosyd gebruikt?


Trosyd (Trosyl) nagelvloeistof wordt voorgeschreven bij een schimmelinfectie van de nagel(s), ook wel schimmelnagel of kalknagel genoemd. De symptomen die bij deze aandoening horen zijn onder andere een verdikking en gelige verkleuring van de nagel (hier komt de term kalknagel vandaan), het broos/schilferig worden en soms loslaten van de nagel. Een schimmelinfectie van de nagel komt het meest aan de voeten voor en wordt vaak veroorzaakt door een te vochtige omgeving. Mensen die vaak in een zwembad of sauna komen zijn er gevoelig voor. Ook het dragen van synthetische sokken en/of schoenen vormt een risico voor besmetting. Zorg ervoor dat u uw voeten regelmatig wast (zonder zeep) en katoenen sokken draagt.

Let op: Schimmelnagels zijn besmettelijk! Leen daarom nooit uw handdoek en nagelschaar aan anderen uit.

Hoe gebruikt u Trosyd?


Trosyd nagelvloeistof moet rechtstreeks op de aangedane nagel worden aangebracht. U moet Trosyd (Trosyl) langdurig gebruiken: pas als de schimmelnagel helemaal is uitgegroeid en vervangen is door een gezonde nagel, kunt u met de behandeling stoppen. Doorgaans duurt dit zes tot twaalf maanden. Stopt u de behandeling te vroeg, dan keert de schimmelinfectie terug.
Zorg ervoor dat u eventuele nagellak verwijdert voordat u met de behandeling begint. Zolang u Trosyd gebruikt, mag u op de aangedane nagel geen nagellak gebruiken. De werkzame stof van Trosyd nagelvloeistof kan anders niet doordringen in de nagelplaat.

Dosering


Trosyd nagelvloeistof bevat 28% tioconazol. Breng Trosyd (Trosyl) nagelvloeistof tweemaal daags aan op de aangedane nagel(s). Laat de vloeistof even drogen voordat u uw sokken en/of schoenen aantrekt.
Raadpleeg de bijsluiter voor meer informatie over het aanbrengen van de Trosyd nagelvloeistof.

Bijwerkingen


Trosyd (Trosyl) nagelvloeistof veroorzaakt zelden bijwerkingen. Een enkele keer kan een overgevoeligheidsreactie ontstaan in de vorm van huiduitslag. In de bijsluiter vindt u een volledige lijst met eventuele contra-indicaties, waarschuwingen en mogelijke bijwerkingen.

Zwangerschap/borstvoeding


Trosyd mag tijdens een zwangerschap of het geven van borstvoeding uitsluitend worden gebruikt in overleg met een arts.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Trosyd (Trosyl)

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven