Uniroid HC

Uniroid HC

Uniroid HC wordt toegepast bij aambeien. De hoofdbestanddelen van dit geneesmiddel zijn hydrocortison, een middel dat ontstekingsremmend en jeukstillend werkt, en cinchocaïne, een medicijn dat de huid tijdelijk gevoelloos maakt. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Wat is Uniroid HC?


Uniroid HC wordt toegepast bij aambeien. De hoofdbestanddelen van dit geneesmiddel zijn hydrocortison, een middel dat ontstekingsremmend en jeukstillend werkt, en cinchocaïne, een medicijn dat de huid tijdelijk gevoelloos maakt. Hierdoor worden klachten als jeuk en pijn in en rond de anus snel verlicht.

Waar wordt het voor gebruikt?


Uniroid HC wordt door artsen voorgeschreven bij aambeien of andere aandoeningen van de anus, zoals anale kloofjes of scheurtjes. Aambeien geven klachten als jeuk en pijn in of rond de anus, en soms wat helderrood bloed bij de ontlasting. Soms kan een aambei naar buiten zakken. Er is dan sprake van uitwendige aambeien. Aambeien zijn in principe ongevaarlijk, maar kunnen veel ongemakken veroorzaken. Uniroid HC helpt om deze klachten te verlichten en versnelt het genezingsproces. Naast het gebruik van Uniroid HC is het belangrijk om de ontlasting soepel te houden. Zorg ervoor dat u regelmatig beweegt, vezelrijk eet en veel drinkt. Eventueel kan een arts tijdelijk een laxeermiddel voorschrijven.

Hoe gebruikt u Uniroid HC?


Uniroid HC is verkrijgbaar bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek als zalf en als zetpil. Zetpillen helpen bij inwendige aambeien en moeten volgens de gebruiksaanwijzing worden ingebracht in de anus.
Uniroid HC zalf moet dun op de aangedane plekken rond de anus worden aangebracht. Met behulp van de bijgeleverde applicator kunt u de zalf eventueel wat dieper in de anus aanbrengen. In de bijsluiter leest u alles over het gebruik van de applicator.

Dosering


Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke aanvangsdosering als volgt:


  • Uniroid HC zalf: tweemaal daags en na iedere ontlasting een kleine hoeveelheid zalf aanbrengen op en rond de aambeien.
  • Uniroid HC zetpillen: tweemaal daags en na iedere ontlasting een zetpil in de anus aanbrengen.Gebruik Uniroid HC niet langer dan een week. Raadpleeg een arts als er na zeven dagen nog geen verbetering is opgetreden. Uniroid HC is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Bijwerkingen


Uniroid HC wordt over het algemeen goed verdragen, maar kan soms bijwerkingen veroorzaken. De bijwerkingen die over dit geneesmiddel zijn gemeld, zijn onder andere:


  • Huiduitslag door overgevoeligheid voor hydrocortison, cinchocaïne of een van de overige bestanddelen.Raadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen, waarschuwingen en contra-indicaties.

Zwangerschap/rijvaardigheid/alcohol


Gebruik Uniroid HC uitsluitend in overleg met een arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Uniroid HC heeft geen invloed op uw reactievermogen. U kunt bij gebruik van dit geneesmiddel gewoon deelnemen aan het verkeer en mag alles eten en drinken.

Reviews (0)
0 / 5 gebaseerd op 0 reviews

Product review - Uniroid HC

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven