Utrogestan

Utrogestan

De werkzame stof in Utrogestan is progesteron. Dit vrouwelijke geslachtshormoon heeft veel invloed op de menstruatiecyclus en vruchtbaarheid. Progesteron zorgt ervoor dat de baarmoeder optimaal wordt voorbereid op het innestelen van een bevruchte eicel. Meer info

Voor risico's en bijwerkingen, lees de bijsluiter of raadpleeg een arts of apotheker.
* Prijs is inclusief de prijs van de apotheek, consult van de arts en BTW.

Product
Prijs (incl. artsconsult) *
Product – Prijs (incl. artsconsult) *

Wat is Utrogestan?


De werkzame stof in Utrogestan is progesteron. Dit vrouwelijke geslachtshormoon heeft veel invloed op de menstruatiecyclus en vruchtbaarheid. Progesteron zorgt ervoor dat de baarmoeder optimaal wordt voorbereid op het innestelen van een bevruchte eicel. Verder is progesteron nodig voor een regelmatige cyclus en ovulatie (eisprong). Een tekort aan progesteron kan klachten veroorzaken als verminderde vruchtbaarheid en menstruatiestoornissen.

Waar wordt het medicijn voor gebruikt?


Een arts schrijft Utrogestan voor bij verminderde vruchtbaarheid, onregelmatige menstruaties, hevig bloedverlies tijdens de menstruatie en overgangsklachten zoals onregelmatige menstruaties, nachtelijk transpireren, stemmingswisselingen en slaapproblemen. De werkzame stof vult het tekort aan progesteron aan, waardoor deze klachten verminderen of verdwijnen.

Hoe gebruikt u Utrogestan?


Utrogestan is verkrijgbaar bij de samenwerkende apotheek als orale en als vaginale capsule. De orale capsules worden meestal voorgeschreven door een arts bij onregelmatige menstruaties, overgangsklachten en hevig vaginaal bloedverlies. De vaginale capsules worden vaak gebruikt bij verminderde vruchtbaarheid. De orale capsules moeten in hun geheel worden doorgeslikt met voldoende water. De vaginale capsules kunt u in de vagina inbrengen met behulp van de door de apotheek bijgeleverde applicator. In de bijsluiter leest u hoe u de applicator moet gebruiken. Bij de meeste aandoeningen wordt Utrogestan alleen in de tweede helft van de menstruatiecyclus gebruikt. Een arts vertelt u wanneer en hoe lang u dit medicijn moet gebruiken.

Dosering


Tenzij een arts anders voorschrijft, is de gebruikelijke dosering bij de meeste aandoeningen als volgt:


  • Eenmaal daags 200 mg Utrogestan ’s avonds voor het slapen gaan innemen of aanbrengen in de vagina.Soms kan een arts voor ’s ochtends een extra dosering voorschrijven. Dit geneesmiddel is uitsluitend geschikt voor vrouwen. Wijk niet af van de voorgeschreven dosering en lees voor gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen


Bij het gebruik van medicijnen kunt u last krijgen van bijwerkingen. De bijwerkingen die bij gebruik van Utrogestan zijn genoemd, zijn onder andere:


  • Onregelmatig, licht bloedverlies. Dit verdwijnt over het algemeen na verloop van tijd, waarna de menstruaties regelmatig worden. Blijft u hier echter last van houden, neem dan contact op met een arts;
  • Maagdarmklachten zoals buikpijn, misselijkheid, diarree of obstipatie. Deze klachten nemen na een poosje af;
  • Duizeligheid, slaperigheid.Raadpleeg de bijsluiter voor een volledige lijst van eventuele bijwerkingen.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?


Utrogestan is niet voor iedereen een geschikt geneesmiddel. Gebruik dit medicijn niet als u:


  • Overgevoelig bent voor progesteron of een van de gebruikte hulpstoffen;
  • Tijdens een eerder doorgemaakte zwangerschap last heeft gehad van ernstige jeuk, blaasjesuitslag of geelzucht;
  • Lijdt aan een ernstige leveraandoening;
  • Lijdt aan borstkanker of kanker aan de geslachtsorganen.Overleg met een arts over het gebruik van dit medicijn als u lijdt aan andere aandoeningen.

Utrogestan kan een wisselwerking hebben met andere medicijnen. Vermeld bij uw bestelling, bij een met Dokteronline.com samenwerkende apotheek, welke andere geneesmiddelen u verder nog gebruikt. In de bijsluiter leest u meer over dit onderwerp.

Zwangerschap / rijvaardigheid / alcohol


Gebruik Utrogestan capsules niet, of uitsluitend in overleg met een arts als u zwanger bent. De vaginale capsules kunnen wel veilig gebruikt worden tijdens een zwangerschap, maar altijd in overleg met een arts. Utrogestan mag (bij een normale dosering) gewoon gebruikt worden als u borstvoeding geeft.

Utrogestan kan soms duizeligheid en/of slaperigheid veroorzaken. Houd hier rekening mee en neem uitsluitend deel aan het verkeer als u zich goed voelt.

Er zijn geen beperkingen wat betreft de inname van alcohol bij gebruik van dit geneesmiddel.

Reviews (1)
4 / 5 gebaseerd op 1 reviews

ongesteldheid

(4/5)
helmond,

werkt prima

Product review - Utrogestan

U heeft niet alle velden (volledig) ingevuld. Controleert u a.u.b. de rood omlijnde invoervoelden.

U heeft voor dit product reeds een review geplaatst

Bedankt! Uw review wordt na goedkeuring binnen een dag online geplaatst.

Klik op de sterren om een beoordeling te geven