Vaginale klachten

Vaginale klachten

Bijna alle vrouwen krijgen wel eens te maken met vaginale klachten. Het gaat dan meestal om klachten zoals jeuk, roodheid, irritatie, droogheid of een overmatige afscheiding. Vrouwen schamen zich er vaak voor, maar het is een zeer veelvoorkomend probleem en meestal niet ernstig.

De vaginale flora is een bepaald evenwicht tussen micro-organismen in de vagina. Wanneer dit evenwicht door welke reden dan ook verstoord wordt, kunnen vaginale klachten ontstaan. Bij bacteriële vaginose wordt het evenwicht verstoord door slechte bacteriën (coccen). Klachten hierbij zijn vooral jeuk, irritatie, gevoeligheid en roodheid. Bacteriële vaginose kan behandeld worden met antibiotica.

Bij vaginale droogheid wordt er te weinig vaginaal vocht aangemaakt. Dit geeft klachten zoals jeuk en irritatie. Het ontstaat meestal door hormonale veranderingen, bijvoorbeeld door de menopauze.

Candida is een bekende veroorzaker van vaginale klachten. Hierbij wordt het evenwicht verstoord door een te sterke groei van de schimmel candida. Dit veroorzaakt witte afscheiding (witte vloed), jeuk, irritatie en roodheid.]

U kunt veilig en discreet verschillende middelen bestellen bij met Dokteronline.com samenwerkende apotheken en/of drogisterijen om vaginale klachten zoals candida te behandelen en voorkomen.

Toon meer

Apotheekproduct(en) in deze categorie